Dėl J. Valančiūno „Rolls-Royce“ pajūryje – skundas: aikštelėje užėmė gelbėtojams skirtą vietą?

Palangos gelbėtojų aikštelėje pamatę išskirtiniais valstybiniais numeriais pažymėtą krepšininko Jono Valančiūno automobilį, palangiškiai suskubo jį kritikuoti. Esą jaunas, stiprus vyras užima gelbėtojams skirtą vietą aikštelėje.

Užfiksavo išskirtinį automobilį

Šią savaitę Palangoje poilsiaujantys žmonės užfiksavo brangų „Rolls-Royce“ markės automobilį su išskirtiniu numeriu „WOLF“, važiuojantį Žvejų gatvele. Netrukus jis buvo netvarkingai paliktas paplūdimių gelbėtojų automobilių aikštelėje.

Pasak nuotraukų autoriaus, šį išskirtinį automobilį vairavo garsusis krepšininkas J. Valančiūnas.

Tas pats žmogus nufotografavo gelbėtojų aikštelėje daugiau brangių automobilių, spėliodamas, ar jie turi teisę stovėti šioje vietoje.

Skaitytojos nuotr.

Išsiuntęs laiškus su nuotraukomis kurorto merui, jo pavaduotojams, policijai ir spaudos atstovams žmogus teigė, kad gelbėtojams skirtoje automobilių aikštelėje masiškai pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės.

Palangos policijos komisariato vadovas Algirdas Budginas patikino, kad skundų dėl neteisėto Žvejų gatvelės gale esančios aikštelės naudojimo negaunama.

Jei ta aikštelė būtų okupuojama svetimų, gelbėtojai būtų pirmieji pranešėjai apie šį pažeidimą, nes jiems toks elgesys trukdytų.

„Jei ta aikštelė būtų okupuojama svetimų, gelbėtojai būtų pirmieji pranešėjai apie šį pažeidimą, nes jiems toks elgesys trukdytų. Jie kviestų policiją arba nufotografuotų ir siųstų duomenis per policijos informavimo sistemą. Šią savaitę gavome nuotraukas ir pradėjome teiseną. Žiūrėsime, kokius dokumentus pateiks užfiksuotų automobilių savininkai“, – paaiškino A. Budginas.

Aikštelėje įrengtas ženklas, sakantis, kad motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas. Pareigūnai ketina aiškintis, ar aikštelėje stovėjusių automobilių savininkai turėjo teisę ten įvažiuoti.

Komisariato vadovas tikino nepamenantis pranešimų apie neteisėtai gelbėtojų automobiliams skirtų vietų užsėmimą.

„Jeigu aš nepamenu, vadinasi tokių pranešimų nėra daug. Ten nėra ta vieta, iš kur nuolat gautume nusiskundimų. Aš net neprisimenu, kada toks pranešimas paskutinį kartą buvo. Juk jei gelbėtojai matytų problemą ir su ja nemagėtų susitvarkyti, kviestų atitinkamas tarnybas. Jei peržvelgčiau kelerių metų duomenis, nerasčiau fiksuoto pažeidimo dėl netinkamo automobilių statymo“, – tvirtino kurorto policijos komisariato vadovas.

Skaitytojos nuotr.

Atvežė liemenes

Palangos paplūdimių gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas paaiškino, kad tądien, kai žmonės užfiksavo aikštelėje krepšininko automobilį, J. Valančiūnas atvežė gelbėtojams gelbėjimo liemenių.

„Jonas turėjo savo nebenaudojamų liemenių, mat kažkada turėjo vandens motociklą. Pasikalbėjome su juo apie tai, aš jį paprašiau tas liemenes atvežti. Jis ir atvežė. Ko gero, labiausiai atkreipė dėmesį tai, kad J. Valančiūnas mašiną pastatė negražiai. Jei būtų gražiai pastatęs, nebūtų problemų“, – aiškino J. Pirožnikas.

J. Pirožnikas svarstė negalintis prisiimti policijos funkcijų ir spręsti, kas gali, o kas ne įvažiuoti į šią automobilių aikštelę.

Gelbėtojai neturi ir nedalija vairuotojams leidimų įvažiuoti į šią aikštelę. Kartais neįgalieji prašo leisti čia palikti mašiną, dažnai čia užsuka kavines aptarnaujančių įmonių automobiliai, patys gelbėtojai atvyksta į darbą savomis mašinomis.

Pasak J. Pirožniko, kartais, kai paliekamas pakeltas užkardas, atvykę į darbą gelbėtojai randa pilną aikštelę svetimų mašinų, tada jis kviečia policininkus, bet tai esą būna nedažnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kasparas

Kasparas portretas
Nurimkit, pavyduoliai, juk tos liemenės gal kada išgelbės jūsų ar jūsų vaikų gyvybes, kai skęs jūroj. Nusiplaukit savo askonijas ir nepavydėkit, nes pavydas žudo ir naikina vitaminus. O svarbiausia, vakcinuokitės! Vakcinos šalutinis poveikis - žmogus darosi geresnis, nes galvoja ir apie kitus, ne tik apie save. O ką gera budintiems gelbėtojams padarėte JŪS, apvaizdos palaiminti nenuilstantys kovotojai už teisybę?? A? Kiek liemenių atvežėt JŪS?

gedas

gedas portretas
ženklas tam ir stivi, kad ten atvažiuotų tie kam reikia.

Vežimėlių meistras

Vežimėlių meistras portretas
Ai, taigi gal jis neįgalus ir ruošiasi paralimpiadai. Į olipmiadą juk neįstengė papult. Gal į paralimpiadą papuls....
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių