Dėl kertamo miško – palangiškių įsiūtis

Palangiškius nustebino vaizdai, išvysti netoli jūros, prie Naglių alėjos – po savaitgalio kurorto gyventojai aptiko iškirstus didžiulius miško plotus.

Dėl kertamų medžių sunerimę vietos žmonės puolė informacijos ieškoti Kretingos miškų urėdijoje. Paaiškėjo, kad medžius iškirsti nutarė miškininkai, tačiau palangiškiai šiurpsta dėl numatytų kirtimų apimties – medžiai bus kertami 7,8 ha plote.

Kretingos miškų urėdijos vyr. miškininkas Sigitas Kupšys aiškino, kad urėdija be reikalo atakuojama gyventojų.

„Šitoks ažiotažas kilo. O kirtimas vyksta pagal miškotvarkos projektą, miško būklė bus tik geresnė. Nebus čia plynė, medžiai paliekami, o iškertami tik prasčiausios būklės medžiai arba sausuoliai. Ši vieta yra šalia vaikų žaidimo aikštelės ir pėsčiųjų takų. O jei koks sausuolis užgrius poilsiautoją, visi piktinsis“, – situaciją komentavo S.Kupšys.

Urėdijos paaiškinime pabrėžta, kad medžiai kertami pagal miškotvarkos projektą, kuriame ūkinė veikla ir kirtimai suprojektuoti dešimčiai metų. Projekte numatyta kritimų intensyvumas ir net apibrėžtas laikas, kada tai gali būti daroma.

S.Kupšys spėjo, kad žmonių pasipiktinimas kilo dėl vaizdo, kuris šiuo metu yra kirtimvietėje.

„Juk šiuos suguldytus medžius tuojau išsivešime, šakos bus pašalintos. Garantuoju, kad su laiku ši vieta atrodys kaip parkas. Baimę kelia vaizdas dėl vienoje vietoje sukrautų iškirstų medžių“, – tikino S.Kupšys.

Iš viso miškininkai ketina iškirsti apie 600 kubų medienos.

„Niekaip negalėdamas vietos gyventojams išaiškinti, kad kirtimai nėra blogis, mūsų girininkas vietinius vedė į tą vietą, kur miškas buvo praretintas. Tik tuomet žmonės įsitikino, kad miškas tikrai gražesnis. Krūmų negalima iškirsti, čia yra miškas, ne parkas. Krūmų turi likti paukščiams, jiems reikia lizdus sukti“, – tikino S.Kupšys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Siaubinga, neitikėtina kaip naikinama visa Lietuva, žmonės patys bėga, gyvūnai ir grybai kaži ar emigruos, nyksta sengirės bet ir jauniems medeliams neleidžiama giliau šaknų suleisti... Miškas ir lietuvis O JŪS, melsvi šilai, o nykios platumos! Aš jūsų sielvarto, jūs sopulio dalis: Gal todėl mano balsas bus nesvetimas, Kaip man nesvetimi atodūsiai žali. Ir taip suaugau su tyla, su nykuma - Ir šilas su manim, ir ašen su šilu. Bet ko mes nebyliai, bežadžiai likome, Kodėl nežmoniškai, stebėtinai tylu?! Tylu ik sielvarto, iki nepanešimo! Tylu laukuos, tylu ir pievoj, ir šile, Jog pasiilgstu tavo to graudaus ošimo, Kai andai skundėmės graudžiai sunkia dalia. Kadaise verkė miškas ir lietuvis, Tyliai, ne lūpom verkė - krūtine. Tuomet, žinia, ko verkti mudviem buvo, Bet ko mes šiandien tylim, nežinia... "Eilėraščiai", 1932m. Jonas Aistis

nevien

nevien portretas
visoje lietuvoje miskai sunaikinti plynlaukiu iskirtimas didziausias misko naikinimas lietuvoje misku jau neliko like tik priemiskiu likuciai ir jie su uredu pagalba kuriuos zmones vadina urodais jau baigiami isnaikinti ir jie

Birzietis

Birzietis portretas
Si savaitgali pravaziavau per Zaliaja, Vabalninko link, tai zaliosios misko vaizdas visiskai sugadintas, kruva svieziu kirtavieciu. Cia yra pasityciojimas is gamtos ir zmoniu kuriems ji reikalinga. Negi del pinigu galima sugraiuti aplinka kurioje mes gyvename ir prie kurios esame prisirise? ;(
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių