Dėl Klaipėdos uosto pelno - diskusijos Seime

Seime įregistruota valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pataisa, kuria Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija būtų atleista nuo pelno dalies atskaitymo į valstybės biudžeto.

„Drįstu manyti, kad sprendimas paimti iš Uosto direkcijos pelną nebuvo teisingas. Iš ūkio dalies buvo paimami pinigai, kurie duoda greitą ir efektyvią grąžą šalies ekonomikai“, - svarstė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.

Uosto direkcijos darbuotojai apie pelno dalies paėmimą diskutavo su Seimo jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijos nariais.

„Atrodo, kad Seimo nariai mus suprato. Uosto direkcijos pelno sąvoka yra keista. Ji nėra pelno siekianti organizacija, o vykdo valstybės funkcijas uoste - vysto infrastruktūrą“, - pastebėjo A.Vaitkus.

Uosto direkcijos neva gaunamo pelno paėmimas buvo vykdomas kurį laiką Lietuvos valstybėje vadovaujantis ne ekonomine logika, o tik buhalterinėmis sąvokomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku

Puiku portretas
Savo laiku liberalams buvo patogu taip traktuoti uosto pajamas, nes buvo patogu... Gerai, kad socialdemokratai supratingesni.

JONAS LIETUVIS

JONAS LIETUVIS portretas
Teisingas sprendimas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių