Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl konkurso – dar vienas skundas

2017-01-05 16:00

Sąjūdžio parko dalies, kuri yra prie bažnyčios ir "Pajūrio" pagrindinės mokyklos stadiono, atnaujinimo konkursas vėl įstrigo. Savivaldybė sulaukė pretenzijos iš pašalinto dalyvio.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Konkurse savo pasiūlymus buvo pateikusios keturios įmonės. Du iš jų buvo atmesti.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas aiškino, kad toks sprendimas priimtas, nes dalyviai nepateikė kvalifikaciją pagrindžiančių dokumentų.

Jau buvo sudaryta preliminari eilė ir išrinkti nugalėtojai. Laukta, kol praeis 15-os darbo dienų apskundimo terminas, jog būtų galima ruoštis pasirašyti sutartį ir paskelbti nugalėtoją viešai.

Tačiau minėtam terminui artėjant prie pabaigos, sulaukta pretenzijos iš vienos įmonės, kurios pasiūlymas buvo atmestas, nes ji nepagrindė savo kvalifikacijos.

"Turime išnagrinėti pretenziją ir į ją atsakyti per penkias darbo dienas. Per šiandien ir rytoj tai ir padarysime", – tvirtino vedėjas.

Tačiau V.Švedas neatmetė, kad situacija dar gali komplikuotis, – skundą parašiusi įmonė gali kreiptis į teismą.

"Mes laikomės savo pozicijos. Įmonė nepateikė visų dokumentų, tad jos pasiūlymas buvo atmestas. Aišku, jie gali kreiptis į teismą", – komentavo vedėjas.

Kas tvarkys Sąjūdžio parko dalį, bandoma išsiaiškinti jau metus. Konkursai vis įstringa. Nugalėtojas bus išrinktas, vertinant mažiausią kainą.

Minėtą Sąjūdžio parko dalį planuojama atnaujinti per trejus metus nuo darbų pradžios. Šios teritorijos plotas siekia 2,8 ha.

Numatyta išlyginti supiltą žemių kalną, įrengti pėsčiųjų ir dviratininkų takus, apšvietimą. Taip pat čia atsiras nedidelis amfiteatras. Sąjūdžio parke žadama pastatyti ir vieną geriausių riedlentininkų, riedutininkų, BMX dviratininkų parkų Lietuvoje.

Taip pat bus sutvarkyti želdiniai, suformuotas nedidelis tvenkinys. Per pastarąjį ketinama nutiesti tiltelį. Sąjūdžio parke suplanuotos aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos, bus įrengti suolai, šiukšlių dėžės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų