Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl krizės uostamiesčio kirpyklos nenukentėjo

2010-08-23 13:24
Stabilu: kirpyklose klientų stygiaus nejaučia.
Stabilu: kirpyklose klientų stygiaus nejaučia. / Vytauto Petriko nuotr.

Nors žmonės skundžiasi, jog krizė privertė susiveržti diržus, kol kas pinigų kirpyklų paslaugoms pakanka, o ir arbatpinigių kirpėjoms palieka ne vienas. Anksčiau mamos, kirpdavusios vaikus namuose, pastaruoju metu vis dažniau atiduoda juos į profesionalų rankas. Artėjant rugsėjo 1-ajai kirpyklose bei grožio salonuose turėtų padaugėti ne tik būsimų mokinukų, bet ir jų tėvelių ar mokytojų.

Klaipėdos senamiestyje įsikūrusi viena brangesnių miesto kirpyklų kosminėmis kainomis nuolatinių klientų negąsdina. Vyrų kirpimas čia nuo 50, moterų – nuo 60, o vaikų – nuo 30 litų. Pageidaujantiems paprasčiausio plaukų galiukų patrumpinimo reikės sumokėti apie 15 litų.

Kirpykloje teikiamos ir manikiūro bei pedikiūro paslaugos. Manikiūras kainuoja apie 35 litus, pedikiūras – apie 65 litus.

Čia dirbančios kirpėjos patikino, jog dėl kainų šoktelėjimo prieš rugsėjo 1-ąją nuogąstauti nereikėtų, nes maždaug prieš dvejus metus pakoreguoti paslaugų įkainiai lieka stabilūs.

Toliau nuo centro pietinėje miesto dalyje esančios kirpyklos klientų trūkumu taip pat nesiskundžia, o kainomis nenusileidžia dirbančioms centre. Vaikų kirpimas vidutiniškai kainuoja 15 litų, vyrų nuo 18 iki 25 litų. Moterų kirpimas be dažymo kainuoja apie 25 litus, tačiau norinčioms dažymo, kirpimo bei elementaraus sušukavimo teks pakloti daugiau – nuo 60 litų.

Kirpėjos Oksana ir Rita sakė, jog kirpykloje kainos nėra padidintos ir kol kas, kol yra klientų, jos nesikeis.

Populiariame prekybos centre veikianti kirpykla klientus pasitinka jau kurį laiką sumažintomis paslaugų kainomis. Joje moterų kirpimas prasideda nuo 24 litų, vyrų – nuo 19 litų, o vaikų siekia 15 litų. Kirpyklos administratorė Indrė patvirtino, jog tokios kainos stabiliai laikosi jau daugiau nei metus.

„Sumažinus kainas padaugėjo ir klientų“, – sakė ji.

Čia teikiamos manikiūro paslaugos kaina su nagų lakavimu moterims atsieina apie 20 litų. Indrė pastebėjo, jog tokios karštos vasaros metu klientų ypač padaugėjo, žmonės pradėjo dažniau kirptis. Be visa ko, į šią kirpyklą dažnai užsuka ir miesto svečiai iš užsienio, tačiau ypatingais norais jie nepasižymi.

Anot įstaigos administratorės, didysis rugsėjo 1-osios bumas dar neprasidėjo, nes žmonės linkę atidėlioti ir viską pasilikti paskutinei dienai. Todėl dvi ar tris dienas prieš šventę kirpykloje dirbs daugiau kirpėjų, kad spėtų aptarnauti visus norinčiuosius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų