Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl ligoninių pertvarkos aistros neblėsta

2009-12-12 14:00
Dėl ligoninių pertvarkos aistros neblėsta
Dėl ligoninių pertvarkos aistros neblėsta / V.Liaudanskio nuotr.

„Susidaro įspūdis, jog reforma daroma tik dėl reformos“, – tvirtino miesto meras Rimantas Taraškevičius gavęs Vyriausybės nutarimą, kuriame numatyta, kaip turi būti pertvarkomos Klaipėdos ligoninės.

Vyriausybė palaimino sveikatos apsaugos ministro rengtą ligoninių pertvarką ir nusprendė, kad uostamiestyje kelios ligoninės bus sujungtos. Tačiau miesto meras dar žada kovoti.

Vyriausybė nusprendė, kad Klaipėdos universitetinė ir Jūrininkų ligoninės turi būti sujungtos, o prie jų prijungta Švėkšnos psichiatrinė ligoninė. Pagal nutarimą taip pat planuojama sujungti Klaipėdos apskrities, Vaikų ir Tuberkuliozės ligonines.

„Kažkoks miksas. Neaiškūs dariniai“, – stebėjosi uostamiesčio vadovas.

R.Taraškevičiaus teigimu, net kalbos nebuvo, kad Švėkšnos psichiatrinę ligoninę reikia prijungti prie Klaipėdos universitetinės ir Jūrininkų ligoninių. Svarstyta, kad ją būtų logiška prijungti prie Apskrities ligoninės, nes prie jos jau yra prijungta Klaipėdos psichiatrijos ligoninė.

Mero nuomone, nesuprantamas ir antras darinys – suplakti vaikai ir tuberkulioze sergantys asmenys. Anot R.Taraškevičiaus, Klaipėdos vaikų ligoninė, kuri aptarnauja visą vakarų regioną, turėtų išlikti. Jos nereikia prie nieko jungti. Mero teigimu, Tuberkuliozės ligoninę logiška būtų prijungti prie Klaipėdos universitetinės, nes ten gerai išvystytas Infekcinių ligų skyrius.

R.Taraškevičius piktinosi, jog vykdant ligoninių pertvarką nebuvo atsižvelgta į miesto valdžios nuomonę, nors sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas tai buvo pažadėjęs.

„Ministras tvirtino, kad prieš priimant sprendimus bus tariamasi su savivaldybės atstovais, miesto taryba. Jis žadėjo, jog pasitarimai vyks vietoje. Viskas buvo daroma atvirkščiai. Pasitarimai vyko Vilniuje, kalbėta tik su gydytojais. O šiandien matome dokumentą, kuris privaloma tvarka staigiai turi būti įvykdytas. Mūsų jis neįtikino“, – komentavo meras.

Praėjusią savaitę meras Vilniuje dar kartą buvo susitikęs su A.Čapliku ir prašė dar sykį pasitarti su savivaldybės atstovais bei miesto taryba. Ministras pažadėjo atvykti į uostamiestį dar.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų