Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl mažų porcijų skųstis neverta

2009-08-17 08:03
Gudrybė: atpigę patiekalai kavinėse gali būti tik apgaulė – mažėja porcijų dydžiai.
Gudrybė: atpigę patiekalai kavinėse gali būti tik apgaulė – mažėja porcijų dydžiai. / Redakcijos archyvo nuotr.

Sunkmetis plonina ne tik gyventojų pinigines, kavinėse ir restoranuose pietaujantys klaipėdiečiai pastebi, kad anksčiau ragauti patiekalai tiesiog tirpsta – su kiekviena diena vis labiau mažinamos porcijos.

Viena iš versijų, kodėl sumažėjo patiekalų porcijos, – esą verslininkai mažina kainas, kartu sumažindami porcijos dydį. Gyventojai ne visuomet atkreipia dėmesį, kad lėkštėje dar vakar matytas vaizdas jau yra pasikeitęs. Tačiau akylesni jaučiasi apgauti ir dėl sumažėjusios porcijos su skundu žygiuoja ieškoti teisybės.

Klaipėdos miesto maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė tvirtino, kad gyventojai vis drąsiau skundžiasi, gindami savo teises.

„Būna įvairiausių skundų. Tačiau reikia pabrėžti, jog maisto porcijų niekas nereglamentuoja. Svarbu, kad gamintojas informuotų klientą apie porcijos kiekį. Jei tai nurodyta meniu, mes negalime priekaištauti verslininkui, jog jis nusprendė sumažinti porcijas. Kavinės taip pat nori taupyti. Jei nusprendžiama mažinti kainas, dažniausiai bandoma sumažinti ir porcijas. Tačiau kai meniu nurodoma viena porcija, o realiai paaiškėja, kad pateikiamas visai kitas svoris, tuomet tokiems skundams jau atsiranda pagrindas“, – tikino J.Mačiulienė.

Per pusmetį viešojo maitinimo įstaigomis Maisto ir veterinarijos tarnybai skundėsi 23 klaipėdiečiai.

„Skųstasi tiek maisto kokybe, tiek porcijomis. Buvo atvejų, kai žmonėms grąžinti pinigai, tačiau neišvengta ir nuobaudų“, – tikino maisto kokybės inspektorė.

Gyventojai tarnybai išsakė nepasitenkinimą ir dėl atšalusių patiekalų, žmonės skundėsi skoninėmis savybėmis, piktintasi ir dėl mažų patiekalų porcijų.

„Viešojo maitinimo įstaigose patiekalai gaminami pagal griežtai nustatytą receptūrą ir technologiją. Iš 23 skundų pasitvirtino – 8. Už maisto kokybės reikalavimų nesilaikymą numatomos baudos nuo 150 iki 300 litų. Per pusmetį skirtos 8 baudos, surinkta 1 tūkst. litų“, – tikino J.Mačiulienė.

Tačiau maisto kokybės inspektorė pažymėjo, jog geriausia bauda už neskanų maistą įstaigai – pietums rinktis kitą kavinę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų