Dėl naktinio triukšmo – pyktis

Žvejybos uosto gyventojai jau kelintą parą kenčia didelį triukšmą, sklindantį iš bendrovės "Klaipėdos Smeltė" teritorijos. Įmonės generalinis direktorius patvirtino, jog taip triukšmingai į laivą kraunamas metalo laužas.

Žvejybos uosto gyventojai piktinosi, jog visą savaitgalį ramybės jiems nedavė iš "Klaipėdos Smeltės" teritorijos sklindantis triukšmas.

Ypač erzinantis jis buvo naktimis. Nuolatos buvo girdėti krintančio metalo garsai.

"Miegoti buvo neįmanoma, nuolatos girdėjosi čaižus krintančio metalo garsas. Uždarius langus buvo kiek tyliau, tačiau juk vasara. Norisi langus praverti, o negalėjome", – dėstė klaipėdietė Diana, gyvenanti "Klaipėdos Smeltės" kaimynystėje.

Bendrovės vadovas Rimantas Juška buvo nustebęs dėl tokių pastabų, nes, pasak jo, įmonėje ir už jos ribų nuolat matuojamas triukšmas ir jis esą paprastai neviršija leistinų higienos normų.

"Krauname metalo laužą į laivą, tai truks penkias paras. Nežinau, kas tam triukšmui turėjo įtakos, gal vėjas, kuris savaitgalį buvo labai stiprus. O gal, kai aplinkui labai tylu, ta krova ir atrodo tokia triukšminga. Niekas nepasikeitė. Vidutiniškai metalu krauname vieną laivą per mėnesį. Mes turime triukšmo matavimo įrangą. Pasakysiu, kad patikrintų už įmonės ribų", – pažadėjo R.Juška.

Vadovas pabrėžė, kad apie kaimynus galvoja, nes ties Kalnupės gatve, buvusia įmone "Progresas", neretai vyksta triukšmingi darbai ir gyventojai nerimauja.

"Mes atsakingai į tai žiūrime, atsakingai elgiamės. Ar garsas šį savaitgalį buvo didesnis nei įprastai, nepasakysiu. Bet yra Visuomenės sveikatos centro ataskaitos, kurios patvirtino, kad mūsų įmonė triukšmo neviršija", – dienraščiui vakar sakė R.Juška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petrui

Petrui portretas
Mes gyvename civiluzuotoje salyje ir zinome ko norime ir kas galuma, o kas ne ! Zmones nebera avinu banda, bent jau dauguma ir samoningeja zinodami savo teises. Lai uostas statosi isorini uosta ir keliadi i jura. O jei negali lai miestas namu neleidzia statyti zmonems gyventi prie uosto 5 km. Jei leidzia tai lai ir atsako !.

   portretas
Oi jūs komentatoriai juokingi :) Gyvenate prie uosto teritorijos ir įsivaizduojate jog bus tylu ir ramu lyg vienkiemyje miško apsuptyje

KAZYS

KAZYS portretas
Nesuprantama kokia gali būti triukšmo norma naktį,Pagal triukšmo valdymo įstatymą naktį turi būti absoliuti tyla, Tai yra nuo 22val, iki 7val, Bet verslininkai duoda pragyvenimą savivaldybei,o gyventojai gyvenantys tame rajone tiek neduoda.Tai kam laikytis įstatymų.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių