Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl naujos eilutės už šildymą – galvosūkis

2013-03-04 10:55
Dėl naujos eilutės   už šildymą – galvosūkis
Dėl naujos eilutės už šildymą – galvosūkis / Shutterstock nuotr.

Sąskaitose už šildymą atsiradusi nauja eilutė supainiojo kompensacijas už šilumą gaunančius gyventojus. Klaipėdiečiai įsitikinę, kad jiems taikoma ne visa priklausanti lengvata, tačiau specialistai pabrėžia, kad taip nėra.

Dalies uostamiesčio gyventojų sąskaitose už šildymą nauja eilutė „Bendro naudojimo patalpų šildymas“ atsirado nuo šio sezono pradžios.

Tokių sąskaitų sulaukia klaipėdiečiai, gyvenantys daugiabučiuose namuose, kuriuose yra butų ar kitų patalpų, atjungtų nuo namo centrinio šildymo sistemos.

Tokių pastatų uostamiestyje yra apie 40.

Pabrėžiama, kad tai nėra naujas mokestis. Anksčiau gyventojai už bendrojo naudojimo patalpų šildymą atsiskaitydavo mokėdami už privačių patalpų šildymą.

Kiek reikia mokėti už bendrojo naudojimo patalpų šildymą visiems gyventojams, nurodyta, atsižvelgus į Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos išaiškinimą.

Tokias sąskaitas už šildymą gauna ir Taikos prospekto 3 name gyvenanti 76 metų Aldona Veronika Kaplenko. Moteriai priklauso ir kompensacija už šilumą bei karštą vandenį.

Klaipėdietė pastebėjo, kad sąskaitose nurodoma, jog lengvata taikoma tik šilumai, kuri sunaudojama butui šildyti. Bendrojo naudojimo patalpų šildymui kompensacijos nėra.

„Tai yra neteisinga. Kodėl dėl name veikiančio notarų biuro, kuris šildosi elektra, turi kentėti gyventojai – negauti kompensacijos. Lengvata netaikoma bendrojo naudojimo patalpoms ne tik man, bet ir kaimynams“, – guodėsi moteris.

A.V.Kaplenko teigė, kad lapkritį jai bendrojo naudojimo patalpų šildymas atsiėjo 32, gruodį – 47, sausį – 54 litus.

„Jei gauni dideles pajamas, tai gal šios sumos yra ir menkos. Tačiau aš gaunu 650 litų. Kaip reikia išgyventi?“ – klausė moteris.

Įmonės „Klaipėdos energija“ Klientų aptarnavimo centro vadovas Virginijus Zutkis tvirtino, jog vartotojai kompensacija suskaičiuota teisingai pagal nustatytą tvarką.

Kompensacija taikoma visai šilumai, kurią suvartojo lengvatą gaunantis žmogus.

„Vartotojų sąskaitose gali būti skirtingas eilučių skaičius, tačiau nuo to kompensacijos dydis nesikeičia. Pagal teisės aktus kompensuojamos išlaidos šildymui ir išlaidos karštam vandeniui. Kompensacija tik nurodoma vienoje eilutėje“, – pabrėžė V.Zutkis.

Pasak vadovo, kaip šiuo atveju yra dėl šildymo, taip yra ir dėl vandens pašildymo ir temperatūros palaikymo – grafos dvi, bet kompensacija nurodoma tik vienoje eilutėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų