Dėl nepriežiūros klaipėdiečiams – gyvenimas be vandens

Prieš žiemą vartotojai turėtų apšiltinti patalpas, kuriose yra vandens apskaitos mazgai. Priešingu atveju jiems gresia nemalonumai: nuostolių atlyginimas už sugedusius skaitiklius ar net gyvenimas be vandens.

Įmonės "Klaipėdos vanduo" Apskaitos prietaisų skyriaus viršininkas Zenonas Čiukšys aiškino, jog patalpose, kuriose įrengtas vandens apskaitos mazgas, turi vyrauti ne žemesnė kaip 5 laipsnių šilumos temperatūra.

Priešingu atveju gali užšalti vidaus vamzdynuose ir skaitiklyje esantis vanduo.

"Nuostolius tuomet privalėtų atlyginti patalpų savininkai. Tai numatyta įmonės ir klientų sutartyse. Nepatogumų gali patirti ir patys gyventojai. Užšalus vamzdynams, gali sutrikti vandens tiekimas", – įspėjo Z.Čiukšys.

Praėjusi žiema parodė, jog ne visi vartotojai tinkamai prižiūri tas patalpas. Buvo daug atvejų, kai užšalus vamzdynui gyventojams teko gyventi be vandens.

Daugiausia tokių problemų kyla mažuose daugiabučiuose, kuriuose gyvena kelios šeimos. Ten niekas nenori prižiūrėti šių patalpų.

"Yra labai daug vartotojų, kurie neprižiūri patalpų su skaitikliais. Žmonės turėtų užkalti rūsio langus. Vertėtų gerai izoliuoti ir vamzdynus, kad juose neužšaltų vanduo. Jei tokių priemonių nesiimama, tuomet patalpoje reikia pastatyti šildytuvus", – tvirtino viršininkas.

Rekomendacijos

Norint tinkamai pasiruošti žiemai rekomenduojama

- užsandarinti pastatų duris, rūsių langus ir kitas kiaurymes.

- papildomai apšiltinti nešildomose patalpose – rūsiuose, koridoriuose, garažuose, gamybinėse patalpose esančius vandens apskaitos mazgus, vamzdynus ir įrenginius, panaudojant termoizoliacines medžiagas.

- kreiptis į įmonę "Klaipėdos vanduo" dėl vandens atjungimo ir skaitiklių nuėmimo negyvenamose bei nešildomose patalpose. Šias paslaugas teikia Apskaitos prietaisų skyrius, telefonas 466 154.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos vanduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
Na niekaip nesuprantu, kam mes mokam visokius silums sistemos prieziuros mokescius

ka

ka portretas
cia ju ukis,mes mokam uz prieziura dar to negana,dar patys turim priziuret,ir moket
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių