Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl nupjautos vynuogės – klaipėdiečių įsiūtis

2014-08-05 11:23

Vieną rytą prabudę Šiaulių gatvės 13 namo gyventojai nustėro išvydę, kad paryčiais ar naktį kažkas nupjovė 40 metų prie namo augusią vynuogę.

 Netektis: Šiaulių gatvės gyventojai piktinasi nežinomų kaimynų darbu – 40 metų augusi vynuogė po nakties pakibo ore, nes kažkas nukirto jos kamieną.
Netektis: Šiaulių gatvės gyventojai piktinasi nežinomų kaimynų darbu – 40 metų augusi vynuogė po nakties pakibo ore, nes kažkas nukirto jos kamieną. / Vytauto Petriko nuotr.

Vieną rytą prabudę Šiaulių gatvės 13 namo gyventojai nustėro išvydę, kad paryčiais ar naktį kažkas nupjovė 40 metų prie namo augusią vynuogę.

"Juk niekas taip nesielgia. Nei klausė kaimynų, nei domėjosi, o paėmė ir nupjovė, nes, matyt, nepatiko", – guodėsi šiame name gyvenanti pensininkė Rūta.

Namą puošusią ir gyventojams pavėsį balkonuose sudariusi vynuogė praėjusį penktadienį krito nuo nežinomojo rankos. Gyventojai numano, kam ji galėjo užkliūti.

"Įtariame, kas tokie, bet nieko padaryti nebegalime. Ar kas nors galėtų atsakyti, gali taip kaimynai elgtis ar ne?" – retoriškai klausė Rūta.

Apgailėti vynuogės ryte susirinko daugybė šio namo pensininkų.

"Juk kam nepatikdavo, žmonės patrumpindavo atžalas. Apsikarpė vynuogę ir tie, kurie stiklino balkonus. Tačiau visi sutarė, niekam ji netrukdo. Tik šį rytą radome ją nukirstą prie pat žemės. Visa laja paliko džiūti kabėdama", – penktadienį dejavo moteris.

Vynuogė čia augo net keturis dešimtmečius.

"Juk medžių niekas net nepjauna be leidimų. O jei šakos trukdė, kam reikėjo visą augalą pražudyti? Ta vynuogė mums pavėsį sudarydavo, susėdavome, papusryčiaudavome abu senukai", – pasakojo moteris.

Pensininkė tikino, kad jai širdį spaudžia dėl neteisybės.
Tačiau Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Daiva Berankienė tikino, kad teisybės paieškos pensininkams naudos neduos.

"Vynuogė juk vaismedis. Jos kirtimui nereikia jokio leidimo. Mieste yra nerekomenduojama auginti vaismedžių", – paaiškino D.Berankienė.

Ne tik vaismedžių, bet ir vaiskrūmių kirtimui nereikia jokių specialių leidimų.

"O tai, kad nupjauta neatsiklausus, yra etikos ir kultūros dalykai. Jei jau kolektyviai gyvename, tai ir tariamės bendrai viską daryti", – nuomonę išsakė D.Berankienė.

Aplinkos kokybės skyriaus vedėja prisiminė, kad naktinių pjovėjų pasitaiko kiekvienais metais.

"Būna, kad nupjauna, iškerta, o pasitaiko ir taip, kad užpila chemikalų ant tų medžių, kurie nepatinka. Gyvenimas yra įvairus ir žmonės – įvairūs", – tikino D.Berankienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų