Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl Palangos kurhauzo G.Jacka parduos savo namą

2012-03-30 05:00
Dėl Palangos kurhauzo G.Jacka parduos savo namą
Dėl Palangos kurhauzo G.Jacka parduos savo namą / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nors kurorto valdžia optimistiškai paskelbė, kad jau netrukus prasidės prieš dešimtmetį sudegusio kurhauzo atstatymas, tačiau tokiems planams gali sutrukdyti nesibaigiantys ginčai tarp griuvenos bendrasavininkių – Palangos savivaldybės ir Gedimino Jackos šeimos.

Pinigų skolinsis

Vyriausybė neseniai kurhauzui atstatyti skyrė 700 tūkst. litų. Dar 300 tūkst. litų tikslinė dotacija numatyta iš Turto privatizavimo fondo, o 400 tūkst. atstatymo darbams Palangos savivaldybė ketina pasiskolinti iš banko.

Pusė kurhauzo priklauso Palangos savivaldybei, likę 50 proc. – kurorto verslininko G.Jackos šeimai.

Ar ir pastaroji prisidės prie pastato atstatymo? „Kiekvienas savininkas turi rūpintis savo turtu. Savivaldybė rūpinasi savo dalimi, o G.Jacka turi rūpintis savąja. Mūsų ketinimai ir norai yra, kad pastatas būtų tvarkomas kompleksiškai, o ne dalimis“, – teigė Palangos kultūros centro, kuris valdo kurorto savivaldybei priklausančią kurhauzo dalį, direktoriaus pavaduotojas Nerijus Stasiulis.

Bombarduoja savivaldybę

G.Jacka teigė, kad jo siekis yra kurhauzo atstatymas, tačiau tai reikia daryti teisinėmis priemonėmis.

„Iš spaudos sužinojome, kad mūrinei kurhauzo daliai jau padarytas projektas. Kreipėmės į paveldosaugininkus išsiaiškinti, ar tai tiesa. Jei tai tiesa, tuomet teks aiškintis, kokiu pagrindu projektas padarytas. Mano šeima ir savivaldybė yra kurhauzo bendraturčiai. 2002 m. pastatą dalinai pasidalijome, kad būtų galima padaryti projektą uždengti mūrinės dalies stogą. Tačiau to pasidalijimo iki šiol nepavyko įteisinti, todėl negalima pasakyti, kuri konkrečiai pastato dalis priklauso savivaldybei, kad ji galėtų ją tvarkyti“, – teigė G.Jacka.

Jis tvirtino, jog nori pasidalyti pastatą ir tai įregistruoti, tačiau savivaldybės atstovai esą nebendrauja, neatsakinėja į raštus.

„Bombarduoju savivaldybę raštais, nes gali nuplaukti tie skirti pinigai, jei nieko nedarysime. Pasikartosiu, kad darbai negali prasidėti, kol su savivaldybe nepasidalysime pastato ir šio fakto neįregistruosime“, – tvirtino G.Jacka.

Reikės 10 mln. litų?

N.Stasiulis vylėsi, jog sveikas protas nugalės ir netrukus prasidės kurhauzo atstatymo darbai. „Galbūt po kurhauzo stogu jau šiemet surengsime kalėdinį renginį“, – svajojo N.Stasiulis.

Iš spaudos sužinojęs, jog savivaldybė kurhauzui atstatyti ketina skirti 400 tūkst. litų, tiek pat ketina prisidėti ir jo šeima.

„Tų 1,8 mln. litų užtektų tik pradžiai, nes, mano skaičiavimu, kurhauzo atstatymas kainuos apie 10 mln. litų. Aišku, mums sunku su pinigais, teks imti paskolų. Su žmona esame apsisprendę, kad parduosime ir namą, kuriame gyvename, o pinigus skirsime kurhauzo atstatymui, nes tai mūsų pagrindinis tikslas ir svajonė – jį išsaugoti Palangai“, – tvirtino G.Jacka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų