Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl patalpų kreipsis į L. Graužinienę

2015-03-25 12:38

Nesibaigiantis uostamiesčio savivaldybės ir agentūros "Visos Lietuvos vaikai" Klaipėdos fondo konfliktas dėl patalpų Melnragėje netrukus pasieks ir Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę. Planuojama įteikti kreipimąsi, kad operatyviau būtų priimtos įstatymų pataisos, leidžiančios tokiems fondams tapti panaudos gavėjais.


 

Ketinimai: našlaičių namų vadovė planuoja kreiptis į L.Graužinienę, kad grečiau būtų priimtos įstatymo pataisos.
Ketinimai: našlaičių namų vadovė planuoja kreiptis į L.Graužinienę, kad grečiau būtų priimtos įstatymo pataisos. / Vytauto Petriko nuotr.

Nesibaigiantis uostamiesčio savivaldybės ir agentūros "Visos Lietuvos vaikai" Klaipėdos fondo konfliktas dėl patalpų Melnragėje netrukus pasieks ir Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę. Planuojama įteikti kreipimąsi, kad operatyviau būtų priimtos įstatymų pataisos, leidžiančios tokiems fondams tapti panaudos gavėjais.

Baiminasi iškraustymo

Jau kurį laiką Klaipėdoje verda aistros dėl globos netekusius vaikus priglaudžiančios agentūros "Visos Lietuvos vaikai" Klaipėdos fondo patalpų nuomos.

Agentūros ir savivaldybės anksčiau sudaryta patalpų nuomos sutartis jau senokai pasibaigusi, todėl socialines paslaugas teikiančiai įstaigai gresia iškeldinimas.

Šiuo metu "Visos Lietuvos vaikai" Klaipėdos fondas vis dar glaudžiasi Melnragėje, Vaivos gatvės 23 numeriu pažymėtame name, tačiau savivaldybė iš minėto statinio planuoja jį iškeldinti.

Prašys įstatymo pataisų

Klaipėdos fondo vadovė Virginija Kairienė šiomis dienomis L.Graužinienei planuoja įteikti uostamiesčio nevyriausybinių organizacijų pasirašytą kreipimąsi.

"Prašysime ypatingos skubos tvarka svarstyti ir priimti Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo įstatymo pataisas. Vyriausybė jau yra priėmusi nutarimą, kad labdaros-paramos fondai yra grąžinami į panaudos gavėjų sąrašą. Mes bijome, kad iki to laiko, kol įstatymas bus priimtas, būsime išmesti iš patalpų, todėl prašome jį priimti skubos tvarka", – paaiškino V.Kairienė.

Pašnekovės teigimu, priėmus tokią įstatymo pataisą, nepratęsta savivaldybės ir minėtos įstaigos sutartis taptų neterminuota. Tada Vaivos gatvėje toliau galėtų glaustis globos ar namų netekę vaikai, jų šeimos nariai.

Naudojasi trys žmonės

Šiuo metu kelių šimtų kvadratinių metrų sodyboje įsikūrę trys savo stogo virš galvos neturintys žmonės.

Vienas mažasis klaipėdietis čia gyvena nuolat. Laikinai prisiglaudė ir buvusi pačios V.Kairienės globotinė, kuri augina vos vienų metukų vaiką.

"Jos vyras šiuo metu yra jūroje. Jam paprašius išmokėti vaikui ir moteriai jo darbo užmokesčio avansą, visus pinigus nuskaičiavo antstoliai, nes jis buvo įsiskolinęs už butą. Mūsų praktikoje buvo ir daugiau atvejų, kai priglaudžiame šeimas. Būta ir šeimos, kuri augino 10 vaikų", – dėstė pašnekovė.

Paverstų bendruomenės namais

Šiemet įstaigai sukaks 20 metų. Per šį laiką, anot Klaipėdos fondo vadovės, 59 vaikai organizacijos pastangomis vėl ėmė gyventi savo biologinėse šeimose.

"Mes dirbame ne tik su vaikais, bet ir su šeimomis, jų artimaisiais. Stengiamės, kad vaikai neiškeliautų į globos įstaigas", – aiškino V.Kairienė.

Moteris atskleidė, kad gavusi leidimą toliau veikti senosiose patalpose planuotų ir permainų.

Globos namų auklėtiniai taptų įstaigos darbuotojų globotiniais ir gyventų šių namuose, o statinys atliktų bendruomenės namų funkciją, kur būtų rengiamos įvairios šventės bei organizuojamos kitos veiklos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų