Dėl perinčių paukščių – nerimas

Daugiabučius renovuojantys darbininkai uždangsto ventiliacijos angas, kuriose šiuo metu peri čiurliai. Taip paukščiai ir jų jaunikliai pasmerkiami bado mirčiai. Tokia informacija, kurią praėjusį mėnesį ne kartą teko tikrinti aplinkosaugininkams, dalijasi miestiečiai.

"Gyvenu Panevėžio gatvėje. Skaudama širdimi vieną vakarą stebėjau, kaip čiurliai, išvaryti iš renovuojamo namo, daužėsi į greta esančio devynaukščio langus ir balkonus. Graudu buvo žiūrėti. Juk paukščiai šiuo metu peri. O darbininkai uždengia angas su jose esančiais gyvais paukščiais, kažkas turi juos įspėti, kad taip negalima", – kalbėjo pilietiška klaipėdietė.

Aplinkosaugininkai tikina, jog tokių signalų sulaukia kasmet. Tad šis atvejis – ne išimtis.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas, vos sulaukęs šio pranešimo, operatyviai nuvyko į vietą.

"Informaciją apie situaciją prie Panevėžio g. renovuojamo namo buvau gavęs dar gegužės 10 d. Vėl kalbėjau su darbų vykdytoju, jis tikino, kad nuo tada namo darbai nepajudėjo. Viršuje vienoje pusėje jau seniai buvo tos angos užkamšytos, kai dar čiurliai nebuvo parskridę, o kitoje, fasadinėje pusėje, jokios skylės nėra užkimštos. Tai, ką pamačiau dabar, nuo gegužės 10-osios nepasikeitę. Darbininkai paiso mūsų nurodymų stabdyti darbus, kol paukščiai peri", – teigė V.Marozas.

Aplinkosaugininkas tikino, kad darbų vadovas pažadėjo ventiliacijos angų neužkišti, kol išskris čiurlių jaunikliai.

"Darbų vadovas informuotas ir paiso įstatymų, man tik liko padėkoti, kad jis geranoriškai pasielgė. Nusifotografavau tą vietą, ir tiek. Tokių signalų sulaukiame kasmet. Kiekvieną kartą vykstame į vietą, kalbamės su darbų vykdytojais. Jie elgiasi geranoriškai – laukia, nors darbai stringa", – teigė V.Marozas.

Sparnuočių lizdus su jaunikliais gina įstatymas. Bet kokie išorės remonto darbai namuose, kur įsikūrę paukščiai, perėjimo laikotarpiu turi būti stabdomi.

Už paukščių lizdų naikinimą įstatymas numato baudas. Tačiau, pasak V.Marozo, bausti statybininkų dar neteko, nes jie supranta, kad taip elgtis negalima.

Esą jau kelerius metus aktyviai vykdoma prevencija, žmonės šviečiami ir piktybinių atvejų nepasitaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E.

E. portretas
Aš pastebėjau, kad vieno namo gyventojos po renovacijos patapo storėjačios... Meistrai išsilakstė, stogai nebaigti, o gyventojų priaugo :( Vadinasi, bet koks būsto atnaujinimas, vadinkime jį A++ , pagerinimas yra blogai? Plytelės vietoje erkynų - blogai. Nepjauta (arba nupjauta, bet suvažinėta žolė) - blogai. Tai kas, bl... yra gerai šiame gyvenime? Kada jūs, sovietinės sutraukos išdvėsite nakum??? Savo balbieriškių ir smolenskų pretenzijas palikite draugui putinui.

Pirmajam negyvam

Pirmajam negyvam portretas
Koks tavo reikalas? Mūsų namas- mes ir renovuojame. Savo psichikos sveikatos problemas spręsk, užuot kitais rūpindamasis.

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
O kaip su su šikšnosparniais?Jie irgi gyvena techniniuose aukštuose, vakare jų galima pamatyti didžiulį kiekį. Renovacijos juos sunaikins , ir tas klausimas ko gera nesprendžiamas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių