Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl prekybos centre neva pagrobto vaiko – netikra isterija

2012-05-26 05:00
Dėl prekybos centre neva pagrobto vaiko – netikra isterija
Dėl prekybos centre neva pagrobto vaiko – netikra isterija / Scanpix nuotr.

„Mergaitė rasta tualete. Ji buvo perrengta berniuko rūbais, o galva nuskusta“, – tokią keistą istoriją apie viename didžiausių uostamiesčio prekybos centrų neva bandymą pagrobti keturmetę pastarosiomis dienomis vieni kitiems pasakoja klaipėdiečiai.

Užblokavo duris

Tarp uostamiesčio gyventojų kilo sąmyšis, kuris jau persikėlė ir į kitus Lietuvos miestus bei internetą.

Žmonės dalijasi įspūdžiais ir prašo sužinoti daugiau smulkmenų apie Klaipėdoje neva itin drastišką bandymą pagrobti keturmetę mergaitę.

Iš lūpų į lūpas perduodama istorija, kad viename didžiausių uostamiesčio prekybos centrų mama pasigedo mažametės savo atžalos. Moteris aplakstė visas parduotuves, tačiau dukrelės nerado.

Tada ji kreipėsi pagalbos į apsaugininkus. Šie esą peržiūrėjo vaizdo kamerų užfiksuotą medžiagą ir pamatė, kad prie mergaitės priėjo kažkoks vyriškis, davė jai saldainį ir nusivedė į tualetą.

Vėliau vaizdo kameros neva užfiksavo, kaip vyras su mergaite iš tualeto išeina, tačiau vaikas jau perrengtas kitais rūbais, o plaukai nukirpti. Tai pamatę apsaugininkai esą užblokavo visas prekybos centro duris, vyrą sulaikė ir perdavė policijai, o mergaitę grąžino mamai.

Mergaitę esą apsvaigino

Kuo toliau, tuo labiau ši istorija, kai pasklido internete, apaugo dar dramatiškesnėmis detalėmis. Esą kol mergaitės ieškota, dvi valandas buvo užblokuotos visos prekybos centro durys ir nė vienas žmogus negalėjo išeiti.

„Finalas toks – mergaitę atrado vyrų tualete nuskustais plaukais ir perrengtą berniuko rūbeliais. Išvada viena – vagišiai išsigando, paliko ją, o tai būtų išsivedę kaip berniuką. Bet juk apsauga ieškojo mergaitės, niekam nė į galvą nebūtų ieškoti kitaip atrodančio vaiko. Mergaitė buvo apsvaiginta, kad, matyt, nesipriešintų, nes ketverių metukų vaikas jau sąmoningas ir protingas, viską pasako. Šiandien vaikui viskas gerai, o vargšė mama vaistus tebegeria“, – nuogirdomis internetiniame forume, populiariame tarp mamų, dalijosi viena moteris.

Kita internautė teigė, kad jai apie šią istoriją papasakojo Tauragėje gyvenanti anyta, o ši apie nutikimą išgirdo iš auklėtojos to darželio, į kurį mama veda savo dukrelę – būtent tą mergaitę, kurią esą norėta pagrobti.

Skundo negauta

Sunerimę žmonės svarstė, kodėl ši istorija nepateko į viešumą. Galbūt prekybos centro atstovai apie įvykį nepranešė policijai, nes nenori antireklamos?

Galiausiai į vykusią diskusiją ir įspūdžių dalijamąsi įsiterpė vyras, kuris pareiškė, jog ši istorija yra vieno kriminalinio serialo siužetas.

Tai, jog istorija išgalvota, patvirtino ir prekybos centro, kuriame neva norėta pagrobti mergaitę, atstovai. Jie tikino, kad nieko panašaus tikrai nenutiko.

Tą patį tvirtino ir policijos pareigūnai, kurie jokio skundo apie bandymą pagrobti keturmetę mergaitę negavo.

Komentaras

Vilma Mažeikienė

Psichologė

Nesveika, nesuvokiama, kad kažkas gali skleisti tokius gandus. Galbūt kažkas pajuokavo, gal žmonės, kurie nelabai sveikos psichikos. Nemanau, jog tai kažkas rimta, tai labiau prilyginčiau veiksmui, kaip specialiai paskambinti tarnyboms ir pranešti, kad kažkur padėta bomba. Tiesiog, matyt, kažkas norėjo prikaustyti visuomenės dėmesį. Kita vertus, toks gandas turi ir gerąją pusę. Gal tėvai labiau saugos savo vaikus, nes tikrai tenka matyti, kaip suaugusieji prekybos centruose užsiima savo reikalais, o jų pypliai nutipena į šoną. Gal toks gandas privers tėvus arčiau savęs laikyti atžalas, nes yra tikimybė, kad vaiką gali pavogti ir išvežti, juk prekyba žmonėmis tikrai egzistuoja mūsų valstybėje. Manau, kad tas, kas paskleidė tokį gandą, jokio tikslo neturėjo, tačiau padarė gerą prevencinį darbą. O gandas labai greitai ir plačiai pasklido, nes kiekviena mama jautriai sureagavo – įsivaizdavo, kad ir joms taip gali atsitikti

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų