Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl Rugsėjo 1-osios Klaipėdoje – painiava

2012-07-26 05:00
Dėl Rugsėjo 1-osios Klaipėdoje  – painiava
Dėl Rugsėjo 1-osios Klaipėdoje – painiava / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Uostamiesčio švietimo bendruomenė sutrikusi. Švietimo ir mokslo ministerija mokykloms leido pasirinkti, kada šiemet rengti Rugsėjo 1-osios šventę – šeštadienį ar pirmadienį, rugsėjo 3-iąją. Už poilsio dieną surengtą šventę pedagogams tektų sumokėti dvigubus atlyginimus.

Liberalus Švietimo ir mokslo ministerijos sprendimas sukėlė sumaištį Klaipėdos mokyklų bendruomenėje.

Rugsėjo 1-oji, Mokslo ir žinių diena, kuria prasideda naujieji mokslo metai, šiemet pagal kalendorių – šeštadienį. Todėl ministerija mokykloms pačioms leido nuspręsti, kada rengti mokslo metų pradžios šventę – šeštadienį ar pirmadienį, rugsėjo 3-iąją. Pamokos mokyklose turės prasidėti pirmadienį.

„Birželio viduryje, kai dalyvavome ministerijos surengtame seminare, buvo pasakyta, kad šventė vyks šeštadienį. Turbūt per mėnesį apsigalvojo ir dabar leidžia pasirinkti“, – svarstė Klaipėdos savivaldybės Švietimo įstaigų administravimo poskyrio vedėja Jolanta Ceplienė.

Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vadovės Virginijos Kazakauskienės įsitikinimu, kada švęsti bus sprendžiama atsižvelgus į mokyklų turimas lėšas.

„Kas turės pinigų mokėti pedagogams už darbą poilsio dieną, tas tikriausiai švęs savaitgalį. Yra pakankamai mokyklų, kurių finansinė padėtis nekokia, – teigė V.Kazakauskienė. – Jau dabar aišku, kad naujus mokslo metus pradės dar mažiau mokinių nei pernai. Vadinasi, reikės galvoti, kaip mokykloms dar taupyti.“

Viceministras Vaidas Bacys mano, kad Rugsėjo 1-osios šventė poilsio dieną daugumai mokinių tėvų yra palankesnė. Esą daugiau jų galėtų apsilankyti savo vaikų mokyklose, geriau susipažintų su mokykla, pabendrautų su mokytojais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų