Dėl saviizoliacijos Klaipėdoje stebimi 448 asmenys

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūnai stebi ir baudžia saviizoliacijos reikalavimų nepaisančius klaipėdiečius. Kasdien patikrinama po keliasdešimt asmenų, o iš viso stebima beveik 450 izoliuotis privalančiųjų.

Šiuo metu policijos pareigūnai stebi 448 asmenis, kurie privalo laikytis saviizoliacijos reikalavimų. Iš viso nuo karantino pradžios į tokių asmenų sąrašą buvo įtraukti 1650 asmenų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius teigė, kad minėtas sąrašas kasdien keičiasi, įtraukiama naujų asmenų.

„Kontrolę vykdome dviem būdais: nuotoliniu būdu, skambinant asmeniui, ir gyvai, vykstant pas tokį asmenį“, – teigė R.Vaitkevičius.

Skambučio gyventojui metu bandoma išsiaiškinti jo buvimo vietą, kalbamasi, o gyvai tikrinti vykstama tada, kai po pokalbio kyla įtarimų dėl galimų saviizaoliacijos reikalavimų pažeidimų arba žmogus vengia atsiliepti į policijos skambučius. Taip pat apsilankoma pas tuos asmenis, kurie nurodomi kaip riziką keliantys.

Kasdien policijos pareigūnai patikrina po 60-80 asmenų. Šiuo metu jau yra surašyti 7 protokolai dėl saviizoliacijos reikalavimų nepaisymo.

„Visais atvejais asmenys nebuvo sergantys, tačiau jiems buvo taikyta 14 dienų saviizoliacija. Pažeidimai buvo tokie, kad asmenys išėjo pasivaikščioti, apsipirkti“, – dėstė pareigūnas.

Vis dėlto, teigiama, kad didžioji dalis žmonių elgiasi sąmoningai ir laikosi saviizoliacijos reikalavimų, suvokia galimas savo elgesio pasekmes.

Situacija viešose erdvėse, pasak R.Vaitkevičiaus, labai priklauso nuo oro sąlygų ir savaitės dienų.

„Jeigu geras oras, didelė tikimybė, kad žmonių viešose vietose padaugės“, – pastebėjo policijos atstovas.

Teigiama, kad savaitgaliais paprastai būna gausios viešas erdves stebinčiųjų pajėgos, nustatoma pažeidimų, surašoma protokolų. Gausesnės pareigūnų ir jiems talkinančiųjų pajėgos numatomos ir šį savaitgalį.

„Praėjęs savaitgalis parodė, kad dauguma žmonių suvokia situaciją ir sąmoningai laikosi nustatytų reikalavimų. Tačiau visada yra dalis tokių, kurie situaciją vertina kitaip ir linkę nusispjauti į apribojimus, eiti į viešas vietas, buriuotis“, – apibendrino R.Vaitkevičius.

Jis taip pat pastebėjo, kad visuomenė yra neabejinga, pastebi ir informuoja apie karantino tvarkos pažeidimus. Tai padeda policijos pareigūnams reaguoti operatyviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaida

Vaida portretas
"Visais atvejais asmenys nebuvo sergantys, tačiau jiems taikyta 14 d saviizoliacija". Kur logika šitų draudimų? Tam, kad kuo daugiau būtų nubaustų! Viskas daroma žmonių nenaudai. Jeigu žmogus pagal darbo sutartį grįžta iš užsienio ar kitu būdu gali būti įtariamas užsikrėtusiu, negi sunku būtų paimti mėginį ir ištirti, kad ir pats, ir šeimos nariai galėtų toliau ramiai gyventi. Bet ne, dabar reikia visus uždaryt ir kontroliuot, kaip čia greičiau baudas išrašius. Kad ir kas pas mus atsitiktų, visada, visada viskas yra perlenkta ir perspausta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių