Dėl SEL koncerto Klaipėdoje – nežinomybė

Vis dar nėra aišku, ar grupės SEL koncertas Klaipėdoje įvyks. Daug kas priklauso ne tik nuo prisišnekėjusio grupės lyderio Egidijaus Dragūno, bet ir nuo Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus.

Dėl leidimo dar nesikreipė

Kol kas E.Dragūnas dėl šio leidimo į Viešosios tvarkos skyrių nesikreipė.

"Prašymo dar nesame gavę. Svarstyti, kol nėra kreipimosi, neverta. Gal net nesikreips. Gausime prašymą, tada ir žiūrėsime. Dar truputį per anksti, liko pora mėnesių. E.Dragūnas niekada nebuvo pavyzdingas ir nesikreipdavo anksčiau negu yra numatytas terminas. Kažkuriais metais ir patys tik iš spaudos sužinojome, kad bus jo koncertas, o prašymų nebuvo. Tada prašydavome, kad kas nors už jį tą prašymą parašytų", – sakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Pagal sutartį atlikėjas reikiamus dokumentus privalo pateikti likus trims savaitėms iki renginio pradžios.

Marius Poimanskis. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pavadino "degradu"

Koncertas buvo planuojamas liepos 9-ąją Klaipėdos vasaros estradoje.

Dar iki karo Ukrainoje pradžios buvo nupirkta apie 100 bilietų. Jų pardavimas ėmė stoti E.Dragūnui viešai pareiškus, esą kariaujant vyksta natūralus planetos išvalymas.

Gausime prašymą, tada ir žiūrėsime.

Po šio savo pasisakymo atlikėjas sulaukė nemažai neigiamų komentarų ir kritikos iš žinomų Lietuvos žmonių. Pramogų pasaulio veikėjas Arūnas Valinskas E.Dragūną išvadino "degradu, kuriam nekaltų vaikų žudymas yra pasaulio apsivalymas" ir pakvietė nuo šio veikėjo atsiriboti.

Reaguodamas į tokią situaciją, atšaukti SEL koncertą nutarė ir Klaipėdos savivaldybės kultūros centras "Žvejų rūmai", su kuriuo  sudaryta sutartis.

Centro direktorius Alvydas Juozas Lenkauskas tikino, kad viską stengiamasi išspręsti taikiai.

Siekia išvengti teisinių pasekmių

Šiuo metu vyksta diskusijos su teisininkais, kurių teigimu, savavališkas sutarties nutraukimas bus laikomas teisiniu pažeidimu, todėl reikia ieškoti kito būdo sutarčiai nutraukti.

Pasak A.Lenkausko, savivaldybės išduotus leidimus bei kitus dokumentus E.Dragūnas turėtų pateikti iki birželio 17 d.

"Pirmiausia norime akcentuoti, kad šio koncerto organizatorius yra bendrovė "Idėjų logistika". Todėl nei mes, nei bilietų platintojas bendrovė "Nacionalinis bilietų platintojas" negali sustabdyti bilietų pardavimo. Pasitarus su teisininkais paaiškėjo, kad vienašališkai atšaukti koncerto neturime teisės. Pagal sutartį, likus trims savaitėms iki renginio pradžios organizatoriai turi pateikti visus renginiui organizuoti reikalingus leidimus. Jų nepateikus, sutartis bus nutraukiama vienašališkai", – teigė A.Lenkauskas.

Prieš mėnesį kalbintas A.Lenkauskas sakė, kad, nusprendus atšaukti koncertą, susisiekti su E.Dragūnu buvo keblu.

Po daugelio skambučių kažkas atlikėjo vardu atsiuntė raštą, kuriame buvo aiškiai išreikšta nuostata, jog koncertas tikrai įvyks.

Tačiau tame laiške apie privalomus koncerto organizavimo leidimus nebuvo kalbama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TO KLP

TO KLP portretas
O kas dar be Selo pasirodo scenoje gyvai? su grupe? unikaliai?

KLP

KLP portretas
O tai kas jam gros ,jo grupe tai visi pabėgo? Kaimo kapela gal jam ir pagros, ar fonograma.)))

na

na portretas
Selas yra pats talentingiausias is visu lt dainoreliu,jo koncertai renka po virs 10000,o kiti dabar nusprende Selui neduot koncertuoti.jei ivyks koncertas klaipedoj mes eisim,ir vel vasaros estradoj bus tukstanciai.o visokiem grubliauskam ir valinkckam iki jo labai nu labai toli.Selas valdo!!!!!!
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių