Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl skolų - be karšto vandens

2009-03-14 09:00
Dėl skolų - be karšto vandens
Dėl skolų - be karšto vandens / Tomo Raginos nuotr.

Šilumą klaipėdiečiams tiekianti bendrovė "Klaipėdos energija" skolas iš miestiečių išmušinėja drastiškomis priemonėmis.

Įmonės generalinis direktorius Vytautas Valutis jau kreipėsi į savivaldybės administracijos direktorių Aloyzą Každailevičių, kad šis leistų devyniolikoje socialinių butų nutraukti karšto vandens tiekimą. Savivaldybės leidimo reikia, nes šie butai yra jos nuosavybė.

Tie devyniolika butų pasirinkti neatsitiktinai. Juose gyvena klaipėdiečiai, "Klaipėdos energijai" už šildymą ir karštą vandenį skolingi didžiausias sumas. Mažiausia – apie 10 tūkst. litų, didžiausia – 26,5 tūkst. litų.

V.Valučio teigimu, tokių priemonių imtis nuspręsta todėl, kad skolininkai yra piktybiški. Jie už šildymą ir karštą vandenį nemoka kelerius metus. Be to, nesikreipia į savivaldybę dėl kompensacijų ir iš specialaus fondo neprašo paramos skoloms padengti.

"Klaipėdos energijos" vadovo žodžiais, tokia prevencinė priemonė, kaip karšto vandens atjungimas, Klaipėdoje skolininkams taikoma jau kelerius metus. Vidutiniškai per mėnesį karšto vandens tiekimas nutraukiamas penkiems abonentams.

Paklaustas, ar egzistuoja skolos dydis, nuo kurio karštas vanduo atjungiamas, V.Valutis tikino, kad tokios ribos nėra. Esą viskas priklauso nuo skolininko požiūrio į prievolę mokėti už suteiktas paslaugas.

"Be abejo, kad priemonė veikia. Vandens tiekimą vėl atnaujiname, kai matome, jog skolininkai imasi veiksmų grąžinti skolą. Jie arba kreipiasi į savivaldybę kompensacijų, arba įsiskolinimą pradeda mokėti dalimis, arba kreipiasi į mus, kad sudarytume skolos grąžinimo grafiką", – tikino generalinis direktorius.

Šiuo metu gyventojai, įmonės ir įstaigos "Klaipėdos energijai" už suteiktas paslaugas yra skolingi 6, 7 mln. litų. Anot V.Valučio, tokia suma yra stabili – ji nei mažėja, nei auga.

Biudžetinės įstaigos šilumininkams skolingos 330 tūkst. litų, gyventojai nesumokėję 5,4 mln., iš kurių 1,2 mln. – socialinio būsto nuomininkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų