Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl Sportininkų namų – bendruomenės nerimas

2013-03-25 11:12
Dėl Sportininkų namų – bendruomenės nerimas
Dėl Sportininkų namų – bendruomenės nerimas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sportininkų bendruomenėje sujudimą sukėlė nuogąstavimas, jog prieš penkerius metus už daugiau nei 200 tūkst. litų įkurti Sportininkų namai, dar vadinami Klaipėdos sporto muziejumi, gali būti iškraustyti į kitas patalpas. Uostamiesčio valdžios atstovai ramina, kad toks sprendimas tikrai dar nėra priimtas.

Įtarimų sukėlė delegacijos

„Kas susapnavo tokį sapną, tų ir klauskite“, – Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė neskubėjo aiškiai paneigti Sportininkų namams iškilusios grėsmės.

Algirdas Plungė, kuris Sportininkų namais rūpinasi nuo pat jų atidarymo dienos, teigė, kad įtarimų ir baimių dėl jų ateities sukėlė neaiškių delegacijų vizitai. „Į Sportininkų namus pradėjo eiti tokie žmonės, kuriems, akivaizdu, rūpėjo ne mano pasakojama uostamiesčio sporto istorija, o pačios patalpos. Tuomet tikrai pajutau nerimą. Dabar jis lyg ir nurimo, tačiau neišnyko. Man niekas niekada nėra tiesiogiai pasakęs, jog Sportininkų namai bus iškelti. Nors ir girdėjau, kad juos lyg ir norima įkurdinti ketvirtajame Klaipėdos savivaldybės aukšte. Tai būtų visai neprotinga“, – teigė A.Plungė.

Nuramino politikai

Jis patikino, jog tokie namai sportininkams – labai reikalingi. Juose organizuojami uostamiesčio sporto nusipelniusių žmonių pagerbimo renginiai, sutinkami iš įvairių čempionatų grįžtantys prizininkai.

„Šiuose namuose prasmingų dalykų yra nemaža, todėl labai nesąmoningas veiksmas yra juos judinti į kitą vietą ar naikinti. Galbūt tai tik gandai, bet jie juk be pagrindo negimsta“, – nerimavo A.Plungė.

Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Ignas Pocius, kuris beveik metus laikinai ėjo ir šio skyriaus vedėjo pareigas, taip pat patikino, jog buvo ženklų, kad skyrių ir Sportininkų namus ketinta iškraustyti į kitą vietą, nes kažkam prireikė šių patalpų S.Daukanto gatvėje.

„Mes tikrai išsigandome, kreipėmės į politikus, jie nuramino, kad jokių pokyčių kol kas neplanuojama“, – pabrėžė I.Pocius.

Reikia daugiau erdvės

Ilgametis Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, kurio vadovavimo miestui laikais ir buvo įkurti Sportininkų namai, įsitikinęs, kad būtų nedora ir negražu, jei kažkas pasikėsintų į tokią vietą.

„Galima kalbėti tik apie tai, kad Sportininkų namams reikia geresnės vietos, didesnės erdvės, kur būtų galima išplėsti ekspozicijas. Kažkada buvo toks gandelis nuvilnijęs, kad Sportininkų namus būtų galima perkraustyti į pastatą Pilies gatvėje, kur yra ir sporto salė, ir administracinės patalpos. Tačiau tokie pasvarstymai ir liko tik pasvarstymais. Galiu patikinti, kad iš rimtų miesto galvų jokiame pasitarime negirdėjau, kad būtų svarstoma apie Sportininkų namų perkraustymą“, – patikino R.Taraškevičius.

Pagrindiniai Sportininkų namų tikslai:

išsaugoti Klaipėdos miesto sporto paveldą, atkurti ir ekspozicijose parodyti praeities istorinius sporto įvykius;

ekspozicijoje parodyti praeities ir dabarties geriausius sportininkus, trenerius, sporto darbuotojus, jų veiklą ir rezultatus;

kaupti istorinę medžiagą ir nuolat atnaujinti ekspoziciją;

ruošti laikinas ekspozicijas atitinkamoms progoms;

rengti konferencijas, seminarus treneriams ir sporto darbuotojams;

supažindinti Klaipėdos miesto gyventojus, ypač jaunimą, ir svečius su Klaipėdos miesto istorija bei dabartimi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų