Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl stogo remonto – sumaištis turguje

2009-06-09 23:59
Nepatogumai: dėl stogo remonto pusė Naujojo turgaus prekeivių buvo priversti palikti įprastas savo darbo vietas.
Nepatogumai: dėl stogo remonto pusė Naujojo turgaus prekeivių buvo priversti palikti įprastas savo darbo vietas. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Dėl stogo remonto prastesnėmis sąlygomis priversti dirbti turgaus prekeiviai piktinasi, kad negali laikinai sustabdyti prekybos, nes už vietą mokėti vis tiek reikės.

Įsiplieskė prekeivių konfliktai

Naujasis turgus remontuoti statinio, kuriame prekiaujama rūbais, batais, papuošalais ir panašiomis prekėmis, stogą pradėjo prieš savaitę. Dėl darbų uždaryta nemaža dalis prekybos vietų.

Pusei prekeivių pasiūlyta persikelti į kitas laisvas prekyvietes arba įsikurti prie daržovių ir vaisių pardavėjų. Tuomet tarp prekeivių ir kilo sumaištis – prasidėjo konfliktai.

Pasak vienos prekeivės, niekas nenori eiti prekiauti prekystalių eilėje, esančioje prieš daržovių ir vaisių pardavėjus. Moteris tikino, kad administracijos pasiūlytos šios vietos netinkamos prekiauti rūbais.

„Jos visiškai atviros. Nepaslepia nuo saulės, lietaus, vėjo. Visi prekeiviai nori užimti laisvas vietas pagrindinėje neremontuojamoje turgavietės dalyje. Tarp prekeivių vos muštynės nekilo. Pardavėjai niekaip nepasidalijo, kur atsistoti“, – pasakojo moteris.

Pasiimti laisvadienių neleidžia

Dalis prekeivių, siekdami išvengti konfliktų, norėjo nedirbti, kol galės grįžti į senąsias vietas. Tačiau, anot jų, susidūrė su neteisybe. Turgaus administracija darbuotojams pasakė, kad nors šie ir nedirbs, mokėti nuomą vis tiek reikės.

„Turime mokėti, nors mūsų vietos uždarytos. Verčia prekiauti bet kur. Administracija dar grasina, kad jei nemokėsime, išmes iš turgavietės. Tai visiška neteisybė“, – piktinosi pardavėjos.

Vieta, kurios ilgis 90 centimetrų, Naujajame turguje kainuoja 8 litus, bet daugumai prekeivių tokio ploto neužtenka. Pardavėjai nuomoja po tris keturias vietas, kad galėtų išsidėlioti prekes.

„Per dieną susidaro nemažos sumos, o penkias dienas dirbame nežinia kur“, – guodėsi prekeiviai.

Administracija problemų nemato

Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojos Zinaidos Karpalo teigimu, pardavėjams nereikėtų niurzgėti, nes stengiamasi jų pačių labui, o nepatogumai tik laikini.

„Turgavietės stogas bus remontuojamas trimis etapais. Persikelti į laikinas vietas prašoma tik tų prekeivių, kurie yra remontuojamoje dalyje. Kai tik sutvarkys, žmonės vėl galės grįžti į savo vietas. Tai laikinas dalykas. Prašome išsikraustyti, nes bijome, kad vykstant darbams kas nors neatsitiktų. Norime, jog ateityje prekeiviams būtų geriau“, – tvirtino pavaduotoja.

Pasak Z.Karpalo, laikinosiose vietose sudėtingesnėmis sąlygomis pardavėjai turės dirbti ilgiausiai po penkias dienas. Savaitgaliais, kai daugiau pirkėjų, prekeiviams bus leidžiama grįžti į savo vietas.

Darbai Naujajame turguje truks apie mėnesį – remontuoti stogą reikėjo būtinai, nes jis praleido vandenį. Šis bėgo ir prekeiviams ant galvų, ir ant prekių. Stogas neremontuotas 20 metų.

Naujajame turguje dirba per 100 prekeivių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų