Dėl stovos leidimų Klaipėdoje tolerancijos nebebus

Pastebėjus, kad metų pabaigoje įprastai padaugėja prašymų išduoti metinius gyventojų stovos leidimus, raginama tuo pasirūpinti jau nuo kitos savaitės, gruodžio 1-osios.

Pabrėžiama, kad metinio leidimo galiojimas nėra susietas su kalendoriniais metais. Pavyzdžiui, jei leidimas gautas 2022 m. vasario 11-ąją, tai galios iki 2023 m. vasario 10-osios, ne iki 2022 m. gruodžio 31 d.

"Nėra taip, kad metų pabaigoje absoliučiai visi turėtų vienu metu prasitęsti leidimus. Tačiau tam tikra kalendorinių metų inercija iki šiol yra. Kai tik buvo apmokestintas automobilių statymas, kaip tik nuo Naujųjų ir buvo įvesti gyventojų leidimai, tad tam tikrą gruodžio mėnesio sujudimą pratęsiant leidimus stebime iki šiol", – paaiškino viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" atstovas.

Anot jo, parkavimo leidimų skaičius mieste artėja prie 10 tūkst. Absoliučią daugumą jų sudaro gyventojams skirti leidimai.

"Verslo leidimus tvarkant klientams paprastai klausimų nekyla – jie pakankamai tam kvalifikuoti, o iš gyventojų klausimų sulaukiame daugiau ir į juos operatyviai atsakome", – tikino specialistas.

Teikiant prašymą galima užsisakyti automatinį priminimą apie artėjančią leidimo pabaigą trumpąja žinute.

"Parkavimo leidimų sistema nėra naujovė, prie kurios vairuotojams reikėtų adaptuotis", – sakė specialistas.

Pernai tolerancijos laikotarpis nespėjusiems susitvarkyti leidimų truko visą sausį. Šiemet tokio laikotarpio nebus, tad nespėję prasitęsti leidimo gali būti baudžiami.

Administracinių nusižengimų kodekso 418 straipsnyje nurodyta, kad už rinkliavos mokėjimo tvarkos pažeidimus numatyta bauda siekia nuo 20 iki 40 eurų, o šį administracinį nusižengimą padarius pakartotinai – nuo 40 iki 100 eurų.

Tačiau jei nusižengimas padaromas pirmą kartą, skiriama 10 eurų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Disbalansas

Disbalansas portretas
Geriau padarom akcija "darnus nukiausinimas savivaldybes", nes jau visai nusizmogejo jie. Uz nemokama vieta savo kieme reikia moketi pinigus.

Kokia dar tolerancija?

Kokia dar tolerancija? portretas
Kam tas stovos leidimas išvis reikalingas? Nusipirkęs jį turėsiu savo vietą? Kam tie pinigai eina, požeminėm ar daugiaaukštėm stovėjimo aikštelėms statyti, ar savivaldybės darbuotojų kalėdinėms premijoms?

Klpd.

Klpd. portretas
Kas ta stova? Sankaba, stabdis ar toks pat juokingas darinys kaip ,,darnus judumas"?:D)
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių