Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl sudužusio reklaminio stendo – aistros

2012-09-04 05:00
Dėl sudužusio reklaminio stendo – aistros
Dėl sudužusio reklaminio stendo – aistros / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Palangoje verda aistros dėl sudaužyto laikraščio „Palangos tiltas“ redakcijos reklaminio stendo. Leidinio vadovai teigė įtariantys, esą tai gali būti buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio kerštas už kritiką. Tačiau politikas dėl šmeižto iškėlė bylą.

„Viskas paaiškės teisme“

Intrigų metas kurorte pasiekė piką, kai vietos laikraštis perspausdino viename interneto tinklalapyje skelbtą abejotiną publikaciją.

„Kreipiausi į prokuratūrą su ieškiniu dėl šmeižto. Teisminis procesas rieda – atsiliepimai, atsiliepimai į atsiliepimus. Jie dabar pila šmeižtą bet kokia proga. Tačiau viskas paaiškės teisme“, – kalbėjo R.Palaitis.

Buvęs VRM ministras laikraščiui pateikė 80 tūkst. litų ieškinį.

Tačiau R.Palaitis pripažino, kad bylos dėl šmeižto kartais teismą pasiekia po ilgo laikotarpio.

„Sunku pasakyti, kada tai baigsis, gal net ir rinkimams praėjus. Jie juk norėjo, kad aš jų laikraštyje reklamuočiausi, tačiau aš nesiruošiu to daryti. Tuomet ir prasidėjo vienas po kito šmeižikiškas straipsnis“, – aiškino R.Palaitis.

Tai – ne pirma politiko patirtis mėginant garbę ir orumą ginti teisme.

„Šiuo metu su kitu laikraščiu pasirašinėjame taikos sutartį, jei jie paneigimus išspausdins. O prieš ketverius metus oponentai Palangoje ant stulpų buvo iškabinę šmeižikiško turinio lapelius. Palangos prokuratūra atliko tyrimą ir nustatė autorių, kurio rašomąja mašinėle jie buvo atspausdinti“, – kalbėjo buvęs ministras.

Įtaria kerštą

Laikraščio „Palangos tiltas“ redaktorius Linas Jegelevčius tikino, kad įtaria, jog vandalizmo atvejis prieš redakciją galėjo būti įvykdytas ne šiaip sau.

„Tai sutapimas ar ne, bet po publikacijų apie buvusį ministrą ir buvo suknežintas mūsų stendas. Aš nebaksnoju į to žmogaus pusę, bet atsiminkime, kad tai labai įtakingas žmogus“, – aiškino L.Jegelevičius.

Redaktoriaus teigimu, kol kas daugiau išpuolių nebuvo.

„Tačiau visko gali nutikti. Bet aš viliuosi, kad nugalės sveikas protas ir politinių tikslų bei pergalių bus siekiama kitais metodais – be gąsdinimo, be agresijos“, – kalbėjo L.Jegelevičius.

Po politiko kreipimosi į prokuratūrą, antstoliai areštavo dalį bendrovės lėšų.

„Tačiau kol kas antstoliai neatliko visų procesinių veiksmų, atlyginimus mes mokame, ir laikraštis yra leidžiamas. Ko kas mes savo sąskaita disponuojame, bet mes šį sprendimą apskundėme aukštesniosios instancijos teismui“, – žadėjo L.Jegelevičius.

Politikos atspalvio nemato

Palangos policijos komisariato viršininkas Alvydas Katkauskas aiškino, kad pareigūnai tebeieško vandalų, tačiau politinio atspalvio šioje istorijoje jis neįžvelgia.

„Tai tikriausiai girtų jaunuolių darbas. Tokiems padauginus, dažniausiai atsiranda jėgos perteklius. Ir pernai šio laikraščio iškaba buvo nukentėjusi, bet tuomet juk rinkimai nevyko ir tada politinio aspekto nebuvo. Bet pernai taip ir nebuvo aišku, ar tai gamtos stichijos, ar žmogaus darbas“, – pastebėjo A.Katkauskas.

Šį kartą rugpjūčio pabaigoje sudužusį reklaminį stendą apžiūrinėję policijos pareigūnai pastebėjo, kad jo stiklas sudužęs, tačiau specialiai stendas nėra plėšytas.

„Tai nutiko, kai mieste buvo dar daug poilsiautojų“, – tvirtino A.Katkauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų