Dėl šunų augintojų – gyventojų įsiūtis

Miestiečiai skambina pavojaus varpais, – kasmet, kai tik nutirpsta sniegas, visu "gražumu" atsiskleidžia tikroji keturkojų mylėtojų kultūra. Debreceno gatvėje gyvenantis klaipėdietis teigė nebežinąs, ko griebtis, kad nebereikėtų kasdien matyti to, ką prie jo daugiabučio namo paliko kaimynų augintiniai.

Prarado gėdos jausmą

"Gyvūnų mylėtojai savo šunų išmatomis baigia apdergti visus daugiabučių kiemus. Šeštadienį išėjau į lauką pasivaikščioti ir net bloga pasidarė. Vien prie mūsų namo pastebėjau gal dešimtį išmatomis apšnerkštų vietų. Visai "sušunėjome", – baisėjosi vienos daugiabučių namų savininkų bendrijos pirmininkas.

Esą augintinių savininkai tapo dar įžūlesni – retas, kuris sąžiningai renka ekskrementus.

"Dažniausiai šunis į mūsų kiemą atveda šalia esančių daugiabučių gyventojai, tai yra iš Debreceno g. 33, 37, 39 ir Gedminų g. 2, 4, 6 namų. Be jokio gėdos jausmo žmonės, net su maišeliais rankose, apsižvalgo, ar niekas nemato, ir palikę gigantiškas krūveles patenkinti nueina. Ko gero, nė vienam nebūtų smagu į jas įminti", – liejo apmaudą žmogus.

Vieni tvarko, kiti teršia

Kol vieni puoselėja aplinką, kurioje gyvena, kiti ją niokoja.

"Turime gerą kiemsargį, kuris kruopščiai dirba, valo šaligatvius, mokame už tai pinigus. Bet kas iš to, jei kaimynai patys yra netvarkingi ir elgiasi kaip anarchistai. Nors garsiai propaguoja aistrą gyvūnėliams. Pliurpalai. Pats ne kartą mačiau šunis, "darančius" tiesiai į gėlynus, dergiančius vaikų žaidimo aikštelėse. Ar tai padoru, jei šalia stovi šeimininkas?" – retoriškai klausė vyras.

Bendrijos pirmininkas bandė gėdinti keturkojų augintojus, tačiau šie į kalbas nesileido.

Netgi teisinosi, jog gyvūnų išmatos tėra trąšos, naudingos dirvožemiui. Esą netrukus jas nuplaus lietus ir atliekų nebeliks.

Net apšvietimo stulpai nuvirsta dėl šlapimo.

"Juk tai absurdas. Net apšvietimo stulpai nuvirsta dėl šlapimo. Kartą vieno praeivio paprašiau surinkti "dovanas", o jis atšovė: "Jeigu tau reikia, pats ir susirink. Aš turiu pinigų baudai susimokėti." Matyt, reikia rimtesnių sankcijų. Šuniukas pats nesusitvarkys savo reikalų", – ironizavo pašnekovas.

Jo žodžiais, kad situacija keistųsi, reikėtų grįžti prie senosios tvarkos, kai mieste buvo rinkliava už šunų ir kačių laikymą daugiabučiuose namuose.

"Nesuprantu, kodėl buvo ne tik atšauktas gyvūnų, laikomų daugiabučiuose, rinkliavos mokestis, bet ir jų ženklinimas. Mano nuomone, visus šunis reikia registruoti. Turi būti mokamas mažiausiai 10 eurų mokestis. Šias lėšas miestas galėtų skirti šunų vedžiojimo aikštelėms įrengti ir prižiūrėti. O dabar nėra jokios tvarkos. Aikštelės neturėtų būti įrengiamos iš miesto biudžeto lėšų, tai yra už mūsų visų pinigus. Gal šįsyk Klaipėdos miesto tarybos nariai atkreips dėmesį ir neliks abejingi teritorijų teršimui išmatomis?" – garsiai svarstė Debreceno gatvės gyventojas.

Skundžiasi nuolat

Neiškentę žmonės kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių.

Skundai dėl nevalyvų šunų augintojų kontrolieriams seniai ne naujiena.

Miestiečiai savivaldybei dažnai praneša apie gyvūnų laikymo taisyklių nepaisančius kaimynus.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė patikino, kad kontrolieriai drauge su aplinkosaugininkais nuo šiol minėtą vietą stebės akyliau.

"Perdaviau informaciją atsakingiems darbuotojams ir įtraukiau į planinių patikrinimų sąrašą. Panašu, kad meilė šuniui tapo svarbesnė už meilę gamtai ir visam kitam. Mūsų darbuotojai kartu su aplinkosaugos specialistais netrukus nuvyks į Debreceno mikrorajoną. Šių dalykėlių palikimas yra susijęs su žala aplinkai, kurią pažeidėjai turėtų atlyginti", – komentavo vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyvulys turi tureti sau skirta vieta

gyvulys turi tureti sau skirta vieta   portretas
sunu laikymo miesto daugiabuciuose turetu buti konkreti;neturi gyventi zmonems skirtame buste gyvuliai ar ateitu I galva Indijos gyventojui apsigyventi su suniu bute? ne.bet mes [tokios aukstos "kulturos"]apgyvendinam gyvulius daugiaaukshciuose namuose sukeldami kaimynams ligas,alergijas ,stresus[kad neapkandziotu mus ir musu kudikius. tai neteisinga. [o kiek neapsivalymo ir po to isizeidimu? bendri dideli namai----yra zmogui!! nuosavame name turekite shuni,karve arkli briedi bet bendrijai priklausomuose namuose turetu buti istatymu uzdrausta apgyvendinti gyvulius . myleti gyvunus tai dar nereiskia jog visi privalo taikytis su jusu gyvuliu kailiu ,su ju pleiskanom kaukimu meshlu ir kita nepriimtina netvarka reikalingas istatymas draudziantis priverstini gyvenima butuose su gyvuliais. ISTATYMAS BUTINAS BUTAI ZMONEMS BE GYVULIU

to geras patarimas

to geras patarimas portretas
Besmegeni tu . svaru ne ten kur valo , o ten kur nesiukslina . kokiu velniu as tvarkysiu svetimu kiauliu priderktas vietas . as geriau pagaves ta kiaule snukiu imurgdysiu i suda...

geras patarimas

geras patarimas portretas
yra toks durniu pasakymas :pradeknuo saves , tai va jei kam nepatinka siuksles ,suniuko kakalai , tai pasijamat maximoas maisa ,ta dideli uz 0.15 euro ir einat rinkti sudu,jei taip nedsrot dar ,tai tylekit kaip apsisike ,atsirdo matai svaros myletojai kabutese
VISI KOMENTARAI 77

Galerijos

Daugiau straipsnių