Pereiti į pagrindinį turinį

Delfinariume seimūnai vis dar ieško korupcijos

2012-09-12 13:52
Delfinariume seimūnai vis dar ieško korupcijos
Delfinariume seimūnai vis dar ieško korupcijos / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiandien Seimo Antikorupcijos komisija turėtų apsispręsti, ar Jūrų muziejaus delfinariumo rekonstrukcijos ir delfinų išgabenimo į Graikiją istorijoje, kurioje neva yra negerų užuomazgų, padėti galutinį tašką.

„Labai tikiuosi, kad komisija galiausiai nuspręs, ar tęsti tyrimą, ar jį nutraukti, ar visą surinktą medžiagą perduoti atitinkamoms teisėsaugos institucijoms“, – teigė Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis.

Komisija delfinariumo rekonstrukcija ir delfinų išgabenimo į Graikijos privatų zoologijos sodą aplinkybėmis susidomėjo prieš gerą pusmetį. Jau įvyko keli posėdžiai, įvairioms institucijoms, privačioms bendrovėms išsiųsti paklausimai ir gauti jų atsakymai.

Tyrimas, anot L.Kernagio, pradėtas, nes į komisiją kreipėsi konkurse rekonstruoti delfinariumą dalyvavusi ir jo nelaimėjusi bendrovė. Seimūnas tikino sulaukęs ir gyvūnų teisių gynėjų laiško dėl neva neteisėto delfinų išgabenimo, todėl susidomėta ir juo.

„Užuomazgų, kad tyrimą turėtų perimti atitinkamos teisėsaugos institucijos, tikrai yra. Gavome Jūrų muziejaus sutartį su Graikijos zoologijos sodu. Joje tikrai yra daug neaiškumų, tačiau jų negaliu įvardyti, nes sutartis – konfidenciali. Turime informacijos, kad delfinai išvežti nelegaliai. Rekonstrukcijos konkursas taip pat kelia abejonių, turime ir Viešųjų pirkimų tarnybos pateiktą pažymą“, – tikino L.Kernagis.

Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nika Puteikienė apgailestavo, jog politikai ieško korupcijos ten, kur jos neįmanoma rasti, ir taip esą siekia pasikelti savo reitingus. „Mes taip laukiame pagalbos iš politikų, kurie padėtų gauti finansavimą pabaigti delfinariumo rekonstrukciją. Juk šis objektas svarbus ne tik Klaipėdai, bet ir Lietuvai. O dabar sulaukiame tik pagalių kaišiojimo į ratus“, – apmaudo neslėpė N.Puteikienė.

Ji pasidžiaugė tuo, kad delfinariumo rekonstrukcija, kuri ilgiau nei metus buvo sustojusi, vėl tęsiama – praėjusį penktadienį pasirašyta sutartis su nauju rangovu.

Numatyta, kad jis pabaigs tvarkyti žiūrovų salę ir delfinų pasirodymų baseiną, įrengs gyvūnų gyvenamuosius baseinus ir delfinų terapijai reikalingas patalpas.

Trečiasis rekonstrukcijos etapas, jei pavyks gauti pinigų iš ES, – lauko baseino statyba. Viso projekto vertė yra 33 mln. litų.

„Tikiuosi, kad šįkart neapsimeluosime ir iki kitų metų vasaros delfinariumas jau bus rekonstruotas taip, kad į jį galėtų grįžti ir delfinai, ir žiūrovai“, – vylėsi N.Puteikienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų