Dėmesio: pajūryje keisis bilietų forma ir įsigijimo tvarka

Nuo šios savaitės maršrutiniuose taksi į Kretingą ir į Palangą bus parduodami nebe kasoje atspausdinti bilietai. Klaipėdos keleivinis transportas informuoja, kad 31M ir 32M maršrutiniuose taksi kelionės dokumentu taps pažymėtas vairuotojo parduodamas popierinis bilietas su QR (greitojo atsako) kodu.

Kituose maršrutiniuose taksi ir miesto autobusuose bilietai su QR kodu naudojami nuo 2018 m. balandžio 15 d.

Ši naujovė buvo įvesta dėl dviejų priežasčių.

„Kad mažiau naudoti kasos aparatą arba visai jo atsisakyti, nes yra sąnaudos jo išlaikymui. Nauda ir mums, nes pagal bilietų žymėjimą matome srautus kiekviename maršrute pagal dieną, reisą ir valandą“, – teigė įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ vadovas Andrius Samuilovas.

Bilietus keleiviai galės nusipirkti tik iš vairuotojo. Spaudos kioskuose bilietai neparduodami.

„Skirtumas tas, kad anksčiau sumokėję už bilietą gaudavo kasos aparato čekį, o dabar gaus bilietą, kurį reikės pažymėti“, – sakė A.Samuilovas.

Galima ir kita bilieto įsigijimo alternatyva.

Nusipirkti elektroninio bilieto kortelę, ją papildyti atitinkama pinigų suma ir atsisiųsti programėlę „e.Ticket“.

Suvedus reikiamus duomenis, galima nusipirkti tokį patį bilietą su QR kodu ir turėti jį savo telefone.

A.Samuilovas praneša, kad iki šių metų pabaigos bilietai brangti neturėtų.

Internetinė svetainė klaipedatransport.lt skelbia, kad bilieto žymėjimas nesiskiria nuo miesto autobusų bilietų žymėjimo – bilieto nugarėlė su kodu glaudžiama prie stiklinio langelio komposterio apačioje.

Nuskaičius bilietą komposteryje pasirodo informacija, kad bilietas pažymėtas. Tuo pačiu komposterio lemputės žybsi žaliai ir duoda garsinį signalą, kad bilietas nuskaitytas.

Reguliariųjų reisų autobusų ir maršrutinių taksi tvarkaraščių maršrutai artimiausiu metu nesikeis.

„Nebent priverstų uždarymai, remontai. Ekstremali situacija – karantinas, kuris ženkliai pakeistų gyvenimo ritmą. Tačiau šiuo metu jokių planinių pakitimų neturime“, – pasakojo A.Samuilovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diplomat

Diplomat portretas
Mielas Kliente, Jūsų pageidavimu, PILDYK tel. nr. 60123047 paslaugų teikimą atnaujinome. Buvo pritaikytas 10 Eur administracinis atstatymo mokestis, todėl norint naudotis paslaugomis, prašome papildyti sąskaitą. SIM kortelė bus aktyvuota pradėjus naudotis paslaugomis. Ačiū, kad esate su PILDYK!

V

V portretas
Baisūs jų tie jų ir tarp miestiniai autobusai, tuoletai neveikia,nudrenkti, priemiestiniai iš vis klaikiai dvokiantys. XXI amžius ,tik ne Klaipėdos autobusų parke.

Jūs savo

Jūs savo portretas
supelėjusius tarpmiestinio transporto autobusus geriau atnaujinkit čia h u nioj neužsiimineje.Neįmanoma net su namordniku išsėdėt kap pelėsis trenkia.Vairuotojai sėdi su tokia surugusia morza ka prieit paklaust ko baisu yr.Žmonės kasose jau klausia kas važiuos maršrutu. Jei ne Kautra o jūsu nugiventas autobusu parkas tai visai geriau neperka
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių