Detektyvas Palangoje: Rąžė nusidažė raudona spalva

Aplinkosaugininkai vėl narplioja detektyvą – Palangoje tekanti Rąžė nusidažė raudona spalva. Vanduo teršalų kvapų neturi.

Ketvirtadienio ryte gavę pranešimą apie pakitusią upės spalvą, aplinkosaugininkai kelias valandas vaikštinėjo krantais, ieškodami taršos šaltinio.

„Upė išžvalgyta nuo pat Vydmantų, tačiau raudona spalva pastebėta tik prieš pat Palangą. Tikras detektyvas. Netoli Vydmantų esanti burokėlių apdirbimo įmonė yra pasistačiusi valymo įrenginius, kurie kainavo ne vieną šimtą tūkstantį eurų. Nesinori tikėti, kad įmonė piktnaudžiautų ir išleistų nevalytas nuotekas. Nuo Vydmantų visa Rąžė yra švari“, – sakė Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos Kretingos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Ričardas Kašėta.

Ričardas Kašėta / Redakcijos archyvo nuotr.

Burokėlius perdirbanti įmonė ne kartą buvo sulaukusi aplinkosaugininkų dėmesio, tačiau iš įmonės ištekančiose nuotekose taršos nebuvo randama. Klausimų kildavo tik dėl spalvos, kurią vandeniui suteikdavo plaunamų burokėlių nuotekos.

„Bet ten būdavo kalba apie upeliuką, kuris teka į šiaurę, o čia spalva pastebėta Rąžėje, kuri teka į vakarus. Nematome ryšio tarp šių dviejų vandens telkinių. Kalbėjau su buvusia Palangos inspekcijos viršininke, ji prisiminė, kad tokių atvejų Palangoje yra buvę. Bet tuomet jokia tarša nebuvo nustatyta. Tik tiek, kad upė raudona buvo. Ta spalva gąsdina gyventojus. Panašu, čia bus burokėliai. Bet klausimas – iš kur“, – svarstė R.Kašėta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Ne sluotraze, o RONZE nuo neatmenamu laiku.

Anonimas

Anonimas portretas
Kraujo pedsakai :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių