Pereiti į pagrindinį turinį

Didesnei algai reikės beveik 5 milijonų litų

2012-12-19 18:25
Didesnei algai reikės beveik   5 milijonų  litų
Didesnei algai reikės beveik 5 milijonų litų / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Numatomas minimalios algos didinimas šįkart Klaipėdos biudžetui neturėtų būti toks skaudus, kaip pastarąjį kartą.

Kai Vyriausybė minimalią algą nuo šių metų rugpjūčio padidino nuo 800 iki 850 litų, uostamiesčio biudžete teko ieškoti papildomų pinigų, kad būtų galima biudžetinių įstaigų darbuotojams išmokėti atlyginimus.

Nuo rugpjūčio 1-osios iki metų pabaigos dėl minimalios algos padidinimo savivaldybės biudžetinėms įstaigoms papildomai reikėjo 600 tūkst. litų.

„Finansų ministerija, į kurią kreipėmės, kad skirtų reikiamą pinigų sumą, aiškiai pasakė, kad pinigų turime ieškoti savo biudžete, nes į jį surenkama daugiau pinigų, nei planuota. Jų radome ir problemą išsprendėme. Tikimės, kad daugiau tai nepasikartos“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė.

Naujoji Vyriausybė nusprendė nuo kitų metų pradžios minimalią algą padidinti nuo 850 iki 1 tūkst. litų.

Dėl to Klaipėdos savivaldybės biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimams ir įmokoms „Sodrai“ per metus papildomai reikės 4,6 mln. litų.

„Pagyvensime, palauksime, kol patvirtins šalies biudžetą ir pamatysime, ar mums tiek pinigų duos. Bet privalo duoti“, – pabrėžė R.Kambaraitė.

Lietuvos savivaldybių asociacija jau anksčiau kreipėsi į Finansų ministeriją ir priminė, kad didinant minimalią algą, koreguojant valstybės biudžetą, būtina pakoreguoti ir savivaldybių finansinius rodiklius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų