Didžiausios uostamiesčio vasaros šventės: renginiuose lauks daug staigmenų

Pasiruošimas didžiausioms vasaros šventėms vyksta sklandžiai. Renginių programos jau beveik sudarytos, dalyviai pamažu registruojasi. Tautinių kultūrų šventėje "Europiada" dalyvaus iki dviejų tūkstančių dalyvių, o artėjanti Jūros šventė šiemet sutaps ne tik su Klaipėdos 770-uoju gimtadieniu, bet ir su Karinių jūrų pajėgų 30-mečiu.

Pasak Klaipėdos mero, renginių programos atrodo įspūdingai.

"Pasirengimas "Europiadai" vyksta gana sklandžiai. Buvo pristatyta programa, kur ir kas nuo liepos 13 iki liepos 17 d. vyks, kokios eisenos, pasirodymai, susitikimai su įvairiomis grupėmis. Galiu užtikrinti, kad "Europiada" šiemet tikrai įvyks, dalyviai tikrai atvyks. Šiandien būtų sudėtinga kalbėti apie galutinį jų skaičių, bet bus iki dviejų tūkstančių dalyvių. Kviečiu klaipėdiečius kuo aktyviau dalyvauti ne tik kaip pasyvius žiūrovus, bet kaip aktyvius dalyvius. Bus tikrai sunku atsispirti traukai įsijungti į šokį ar dainą", – teigė Vytautas Grubliauskas.

Šokiai ir dainos susirinkusiuosius džiugins įvairiose miesto erdvėse – Teatro ir Karlskronos aikštėse, netoli "Meridiano", "Žvejo" ir "Arkos" paminklų, šalia Jono kalnelio, Danės skvere, Turgaus aikštėje.

Vytautas Grubliauskas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Europiada" startuos liepos 13 d. ir truks iki liepos 17 d.

Nenorėčiau įvykiams užbėgti už akių.

Kalbėdamas apie Jūros šventę meras užsiminė, kad ji jau turi ir savo šūkį, kuris netrukus bus atskleistas spaudos konferencijoje.

"Kalbant apie Jūros šventę, laiko pasiruošti yra pora savaičių daugiau. Primenu, kad Jūros šventė šiais metais sutampa su Karinių jūrų pajėgų 30-mečiu, o tai šventei suteikia naujų spalvų. Vyks karinių laivų vizitai, dalyvaus kariniai orkestrai, vyks eisena, kuri šiais metais turi būti gerokai didesnė ir spalvingesnė, nes galbūt dalyvaus ir kiti orkestrai, bet nenorėčiau įvykiams užbėgti už akių. Kaip suprantu, parengiamieji darbai vyksta aktyviai. Liko šiek tiek daugiau negu pusantro mėnesio, bet tai – labai nedaug. Labai tikiuosi, kad Jūros šventė nenuvils nei svečių, nei miestiečių, nei organizatorių", – sakė V.Grubliauskas.

Jūros šventė prasidės liepos 29 ir tęsis iki rugpjūčio 1-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ti Europiada

Ti Europiada portretas
Didžiausia šventė - tai Europiada, tikra menas, tikras, unikalus renginys.O mero ir merinės džiaziniai verslai, Jūros šentė- visiškai nedomina.

Man

Man portretas
tokia tautinių kultūrų šventė yra kurkas įdomesnė už Jūros šventę. Labai reta proga kur unikalūs kitų valstybių ansambliai atvažiuoja pas mus, o ne tu važiuoji į jų koncertus. Tuo labjau, kad jie tikrai gerai koncertuoja o ne rėkia, apgailėtinai starpalioja ar vaikščioja kaip tie mūsų lietuviškos saviveiklos likučiai. Kuriuos dažniausiai rodo pensininkai ar kokio kaimelio šeimos antsamblėliai ...Lietuvoje jau išnyko tautiniai šokiai ir dainos, o profesionalaus atlikimo jau seniai neliko (ATA ,,Lietuvos" šokių ir dainų ansambliui, studentų kolektyvams..)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių