„Didžiojo Baltijos žygio“ dalyviai laukiami Jūros šventėje

Važiuosiančius į jubiliejinę 50 - ąją Jūros šventę Klaipėdoje stebėti Lietuvos tūkstantmečiui skirtos regatos „Didžiojo Baltijos žygio“ organizatoriai ragina neaplenkti ir netoliese esančių Žygio objektų - Klaipėdos laikrodžių muziejaus ir dainuojančių akmenų slėnio - japoniško sodo. 

Šių metų  liepos 31 - rugpjūčio 2 dienomis Klaipėda bus skelbiama jubiliejinės, penkiasdešimtą kartą organizuojamos Jūros šventės ir didžiosios burlaivių regatos „The Tall Ships Races Baltic 2009“ uostamiesčiu. Miestą aplankys dešimtys tūkstančių atvykėlių iš Lietuvos ir kitų šalių, o Danės krantinėse turėtų prisišvartuoti daugiau nei 100 įvairaus dydžio burlaivių. 

Unikalus projektas startuos ir  Juodkrantėje - liepos 28 - rugpjūčio 2 dienomis vyks tūkstantmečio ekspedicija „Bėki, laivuži, maružėlėmis”, kurioje dalyvaus penki kurėnai ir trys venterinės valtys. 

Jūros šventės metu renginiai dažnai vyksta ir Klaipėdos laikrodžių muziejuje - jame galėsite susipažinti su laiko skaičiavimo istorija nuo kalendorių iki modernių laikrodžių. Išvysite ir saulės, vandens, smėlio, ugnies bei daugybę kitokių laikrodžių, sužinosite, kodėl būtent taip laiką skaičiavo žmonės prieš šimtus metų ir dabar.  

Nuo Jūros šventės šurmulio galima pailsėti ramybe ir grožiu alsuojančiame, netoli Palangos kuriamame japoniškame sode. „Dainuojančių akmenų slėnis Madzuchai“- tai unikalus didžiausias Europoje japoniškas sodas. 

Iki kelionės į Klaipėdą užsiregistravus ir tapus „Didžiojo žygio po Baltijos šalis“ dalyviu, bilietai į laikrodžių muziejų ir japonišką sodą kainuos perpus pigiau. Apsilankius bet kuriame Žygio objekte, reikėtų nusifotografuoti, išsiųsti nuotrauką ir tapti žaidimo dalyviu. Aktyviausių jo dalyvių laukia puikūs prizai. 

Į Lietuvos tūkstantmečio renginių programą įtrauktas „Didysis Baltijos žygis“ - tai trečius metus iš eilės vykdomas bendras trijų Baltijos šalių projektas, kviečiantis keliauti po Baltijos šalis. Šiemet nuo gegužės 15 d. iki spalio 31 d. kelionių mėgėjai, entuziastai kviečiami aplankyti 30 objektų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje - po dešimt kiekvienoje iš šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių