„Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviai jau renkasi Klaipėdoje: kolona judės link Vilniaus

Šeštadienį Vilniuje rengiamas „Didysis šeimos gynimo maršas“, kurio dalyviai siekia išreikšti protestą prieš Stambulo konvenciją ir kitas iniciatyvas, jų teigimu, nukreiptas prieš tradicinę šeimą. Klaipėdoje nuo ankstyvo ryto jau šurmuliuoja protesto dalyviai – jau netrukus jų automobilių kolona pajudės link Vilniaus.

„Didžiojo šeimos gynimo maršo“ dalyviai Klaipėdoje pradėjo rinktis dar prieš 7 val.

7.30 val. kolonoje jau stovėjo pusšimtis automobilių, o dar po pusvalandžio mašinų eilė driekėsi apie kilometrą. Automobilius puošia ne tik Lietuvos trispalvės ir valstybinės, bet ir žemaičių, Mažosios Lietuvos ir net Latvijos vėliavos.

Automobilių kolona link Vilniaus pajudės 8.50 val. Prie jos pakeliui, ties aviaeskadrile prisijungs maršo dalyviai iš Šilutės.

Autostradoje ties įvažiavimu iš Rietavo pusės koloną papildys skuodiškiai, plungiškiai ir kretingiškiai.

Policijos pareigūnai tikino turintys vienintelę užduotį – kad viskas vyktų saugiai ir sklandžiai.

Kaip skelbta anksčiau, Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius portalo žurnalistams patvirtino, kad savivaldybė yra išdavusi leidimą organizatoriams – mitinge gali dalyvauti iki 7 tūkst. žmonių. „Leidimas išduotas mitingui. Pagal Susirinkimų įstatymą, taip pat Konstituciją, susirinkimo teisė gali būti ribojama tik esant labai konkretiems atvejams“, – teigė mero atstovas spaudai.

Apie protesto tikslus ir planuojamą tvarką organizatoriai plačiai kalbėjo ir viešojoje erdvėje. „Neabejingi Lietuvos piliečiai ir visuomeninės organizacijos rengia „Didįjį šeimos gynimo maršą“. Automobilių kolona važiuosime iš Klaipėdos į Vilnių, pakeliui prisijungiant visų šalies regionų dalyviams. 18 val. valandą susirinksime į visos Lietuvos vienybės ir protesto mitingą Vingio parke. Mūsų šūkis: stipri šeima – stipri valstybė! Vieningai paliudysime didžiosios daugumos Lietuvos piliečių ryžtą apginti Lietuvos šeimų teises bei Lietuvos Respublikos Konstitucijoje nustatytą teisinę ir visuomeninę tvarką. Apginsime savo šeimas, vaikus, jaunimą, vaikų darželius ir mokyklas nuo prievarta brukamos išsigalvotų socialinių lyčių propagandos. Vieningai pasisakysime prieš rengiamą Stambulo konvencijos ratifikavimą Seime, kuris uždraustų žodžio ir įsitikinimų laisvę, įteisintų totalią visuomenės minčių kontrolę ir bausmes už Konstitucijoje įtvirtintą teisę reikšti savo nuomonę ir tėvams auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus“, – informuojama seimusajudi.lt pranešime.

Maršo organizatorių teigimu, Lietuva niekada neleis kraštutinėms mažumoms primesti visai visuomenei nepriimtino gyvenimo būdo, paniekinti tautos tradicijų ir vertybių ir atsisakyti pagarba žmogaus orumui pagrįstos krikščioniškos civilizacijos moralės. „Tai dabar ne tik šeimų, bet ir Lietuvos valstybės ateities ir išlikimo klausimas. Tik visi kartu apginsime tai, kas mums brangu!“ – rašoma organizatorių pranešime.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to bukam klp

to bukam klp portretas
žinoma, prie ko čia šeimos Lietuvoje? Jos nėra pagrindinis Tautos segmentas, Lietuvos išlikimo pagrindas? :D) _ _ _ Tokio durniaus kaip tu seniai nesu mates:D)

kas blogai skaičiuoja tas py....sa

kas blogai skaičiuoja tas py....sa portretas
Klaipėdos ,o ir visos Lietuvos policija py........ai.Klaipėdoje nepriskaičiavo 2800 mašinų,Kaune 1000,o ir kitų miestų 3000.Juk orlauskas buvo tiksliai suskaičiavęs kiek važiuos automobilių...

klp

klp portretas
nesurantu kodel seimos reikalai ginami su Lietuvos veliava. Lietuva prasau palikti ramybeje o seimu reikalus spresti seimyniskai.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių