Dilema dėl eismo: Baltijos prospektu – 70 km/val. greičiu?

Padidinti leistiną greitį vienoje svarbiausių miesto arterijų užsimojęs vicemeras Arūnas Barbšys sulaukė Saugaus eismo komisijos narių kritikos. Politiko siūlymą užginčijo Klaipėdos policijos viršininkai.

Šiuo metu Baltijos prospektu leidžiama važiuoti 50 km/val. greičiu. Siekiama, kad Baltijos prospekto ruože tarp Taikos prospekto ir Šilutės plento vairuotojai galėtų lėkti 70 km/val. greičiu.

Pasak A.Barbšio, įrengus šviesoforines pėsčiųjų perėjas nebeliko priežasties važiuoti lėtai.

Saugaus eismo komisijos narys, Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika iškart užprotestavo tokią iniciatyvą.

„Mes nepritariame greičio padidinimui, tam turime savų argumentų“, – teigė M.Džermeika.

Atlikta eismo įvykių analizė parodė, kad per ketverius metus šiame magistralinio kelio ruože, esant 50 km/val. greičiui, įvyko šeši įskaitiniai incidentai – žuvo vienas žmogus, sužeista vienuolika.

„Vien tai, kad pėsčiųjų perėjos tapo reguliuojamomis nėra argumentas leisti tokį malonumą. Tada vairuotojams kyla noras dar didinti leistiną greitį ir realus greitis išaugtų iki 90 km/val. Tame gatvės ruože yra aštuonios įvažos iš teritorijų vakarų kryptimi ir dvi įvažos rytų kryptimi į autostrados pusę. Taip pat yra du apsisukimai“, – aiškino Klaipėdos Kelių policijos tarnybos Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininkas Gediminas Kalasūnas.

Saugaus eismo komisijos nariai mero pavaduotojo siūlymui nepritarė. Balsuojant A.Barbšio iniciatyvą palaikė tik Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

#

  # portretas
Darykit 15, ir, po stribą, su fenu, prie kiekvieno bromo ar krūmo..... verslas klestės..

As

As portretas
Zmonems, kad tik greiciau vaziuot, o apie sauguma visai nemastoma. Stabdymo kelias prie 50 ir 70 gerokai skiriasi, tai kam rizikuot..

Karolis

Karolis portretas
Dar tarybiniais laikais, Maskvos centrinėse gatvėse greitis buvo ribojamas-mažiausias greitis apie 70 km/h. Keturių eismo juostos. Mes tik stebėjomis su kokiomis problemomis susiduria svečiai, kai reikia persirikiuoti ir visos juostos užpildytos
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių