Dilema: kas turi plauti šiukšlių konteinerį?

Klaipėdos rajono gyventojai pavydi uostamiesčio gyventojams galimybės išlaikyti švarius buitinių atliekų konteinerius.

Paslauga: Klaipėdos rajono gyventojai gali tik pasvajoti apie miestiečiams prieinamą paslaugą, nes jų buitinių atliekų konteinerių niekas neplaus.

Klaipėdos rajono gyventojai pavydi uostamiesčio gyventojams galimybės išlaikyti švarius buitinių atliekų konteinerius. Rajono vežėjai jų niekada neplovė ir kol kas nežada plauti.

"Kodėl miestiečiams yra tokia paslauga, o rajono gyventojams tokios galimybės nėra? Esame naujakuriai, vos po pusmečio mūsų šiukšlių konteineris jau yra apdaužytas, aplamdytas – baisu žiūrėti. Kai vežėjai iškrato šiukšles, savo konteinerį kartais randu gulintį ant šono, žvyre", – pasakojo buvusi klaipėdietė, dabar Kalotės gyventoja.

Rajone komunalines atliekas vežančios bendrovės "Econovus" Klaipėdos padalinio vadovas Antanas Gudelis rėžė, jog už tokią rinkliavos sumą, kurią moka rajono gyventojai, esą jie tegul ir nesitiki, kad konteineriai būtų plaunami.

"Ką jie ten moka, kapeikas moka, kokia čia rinkliava? Aš pats plaunu savo konteinerį. Jei pats pridergiau, pats ir išsiplaunu. Čia daugiau žmonių pasipūtimas. Anksčiau jie šiukšles vežė į mišką, o kai reikia mokėti rinkliavą, jiems jau ir konteinerius mat plauti reikia", – kalbėjo įmonės Klaipėdos padalinio vadovas.

A.Gudelis nenorėjo girdėti gyventojų pastabų, kad vežėjai neatidžiai elgiasi su atliekų konteineriais ir jie lieka apdaužyti.

"Keliai yra siauri, mašinoms sunku pasiekti privačius namus. Niekas su tais konteineriais neatsitiks. Jie turi tarnauti 20 metų. Ne visi yra nauji. Pirkome dėvėtų, kurie parvežti iš Vokietijos", – aiškino įmonės atstovas.

Naudotas konteineris tekainuoja 50 litų, o naujutėlis – 100.

"Yra tokių, kurie pagaminti prieš 5 metus, bet yra naudojamų jau 10 metų. Vokiečiai geriau gyvena, gal nori naujesnių, todėl ir parduoda naudotus konteinerius", – kalbėjo A.Gudelis.
"Econovus" padalinio vadovas pripažino, kad jei vežėjai sugadina ar sulaužo konteinerį, įmonė jį pakeičia nemokamai.

"Būna, kad dangtis sulūžta ar ratukas nukrenta, atvežame ir pakeičiame", – aiškino A.Gudelis.

Rinkliavą už komunalines atliekas administruojančios įmonės "Gargždų švara" vadovas Rimantas Martinkus tikino, kad rajone yra patvirtinta tvarka, pagal kurią privalu plauti tik viešuosius konteinerius.

"Gargždų centre kelių konteinerių niekaip negalėjome išplauti, tad pakeitėme naujais. Vasarą viešuosius konteinerius privalu plauti bent kartą per mėnesį. Žmonės dažniausiai patys sugadina privačiuose kiemuose esančius konteinerius. Žiemą jie pila karštus pelenus ir ištirpina konteinerių plastmasę", – tikino R.Martinkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa

Tiesa portretas
nežinau, ar čia tik pavasarinė akcija, ar ne, bet kalbant apskritai - teigiamų paslaugų kokybe skųstis tikrai negaliu :)

IewaPiewa

IewaPiewa portretas
Na, tiems, kas naudojasi "ecoservice" paslaugomis, tokių dilemų nekyla - ir nesvarbu, ar kalbam apie miestą, ar apie rajoną. Konteinerių švara prižiūrima. Apie purvinus galima jiems pranešti ir jie išplauna nemokamai.

ale

ale portretas
kas norite psidročinti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių