Pereiti į pagrindinį turinį

Dingusių klaipėdiečių likimai vis dar neatskleisti

2012-09-18 14:34
Dingusių klaipėdiečių likimai vis dar neatskleisti
Dingusių klaipėdiečių likimai vis dar neatskleisti / Shutterstock nuotr.

Dingusieji neretai užmena mįsles, kurių nepasiseka išnarplioti nė policininkams. Be jokios priežasties pražūvantys žmonės palieka artimųjų širdyse neužgyjančias žaizdas bei verčia patikėti mistika.

Iš darbo išėjo su reikalais

Po pusantro mėnesio policijos Asmenų paieškos poskyrio pareigūnų triūso klaipėdietės Linos Balčaitienės pėdsakų aptikti nepavyko. Kiekviena diena vis labiau verčia svarstyti, ar dar yra bent menkiausia tikimybė, kad moteris gyva.

Paskutinę liepos dieną 55 metų vaikų darželio „Giliukas“ buhalterė L.Balčaitienė išsiruošė nuvežti dokumentus į Švietimo skyrių.

Tikėtina, kad moteris, kaip buvo pratusi, į autobuso stotelę iš Giruliuose esančio darželio ėjo per mišką. Tačiau tądien kelionės tikslo ji nepasiekė. Pakeliui L.Balčaitienė dingo be pėdsakų.

Galėjo tapti smurto auka

Kad ir kiek jos ieškojo policininkai bei artimieji, jokios užuominos apie šios moters likimą iki šiol nerasta.

Kadangi nėra abejonių, jog klaipėdietė neišvyko pas giminaičius ar draugus, policininkai linkę manyti, kad ji tapo nusikaltimo auka.

Todėl šią savaitę tyrimą dėl L.Balčaitienės dingimo perėmė Smurtinių nusikaltimų tyrimų skyriaus pareigūnai. Jie dar kartą atidžiai aiškinasi visas įmanomas versijas, bando atkurti kiekvieną paskutinės dienos akimirką, ieško žmonių, mačiusių ją išėjusią iš darbo.

Kol kas pareigūnai nekomentuoja, ar esama bent mažiausios vilties sužinoti apie šios klaipėdietės likimą. Policininkai laukia visuomenės pagalbos, prašo atsiliepti asmenis, mačiusius ar kažką žinančius apie L.Balčaitienės likimą.

Dingimo dieną moteris vilkėjo tamsią suknelę su baltais žirneliais, avėjo baltas įspiriamas basutes. 160 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, mėlynų akių moters plaukai pastaruoju metu buvo tamsūs, ji nešiojo akinius geltono metalo rėmeliais.

Išėjo į darbą ir pražuvo

L.Balčaitienės dingimo istorija ne vienintelė, kurios kol kas nepavyko išnarplioti taikant kriminalistams žinomus darbo metodus.

Iki šiol nežinomas dar dviejų moterų likimas.

Jau pusantrų metų nėra žinių apie Dituvoje gyvenusią 60-metę Zosę Košienę. Pernai birželio viduryje greitoji pagalba išgabeno šią moterį į Klaipėdos universitetinę ligoninę, mat ji susižalojo riešus.

Sutvarstę žaizdas medikai ją išgabeno į Bangų gatvę patikrinti psichikos. Tačiau specialistai nusprendė, kad moters psichika nesutrikusi, ir leido jai išeiti.

Nė cento neturėdama Z.Košienė pėstute iškeliavo į šiaurinę Klaipėdos dalį, pas seserį pasiskolinti pinigų. Tačiau sesers namų ji nepasiekė. Nuo to laiko moters niekas nematė, o artimieji nieko nežino apie jos likimą.

Z.Košienė – įsimintinos išvaizdos ir galėjo atkreipti praeivių dėmesį. Aukšta, rudų akių moteris neturėjo priekinių viršutinių dantų, o ant kairės rankos – rodomojo ir viduriniojo pirštų. Tačiau į policiją nesikreipė nė vienas žmogus, matęs šią moterį.

Dar keistesnėmis aplinkybėmis dingo 55 metų Sigita Mankauskienė.

Įgulos gatvėje gyvenusi moteris dirbo valytoja parduotuvėje. Pernai rugsėjo 22 dieną ji išėjo į darbą, tačiau tądien jos dirbančios niekas nematė, namo ji taip pat negrįžo.

S.Mankauskienės ir Z.Košienės bylų tyrimai yra sustabdyti.

Tiesa – po pusmečio

Prieš keletą metų neaiškiomis aplinkybėmis dingo 68 metų klaipėdietė Danutė Valeikienė.

Kruopščiai tyrę jos bylą pareigūnai išsiaiškino, kad moteris 2008 metų spalio 21 dieną prekinosi parduotuvėje, lankė sergantį sūnų ir tvarkė kapus. Po to jos niekas gyvos nebematė.

Susirūpinusiems artimiesiems ne kartą talkino žiniasklaida, o policininkai buvo pasitelkę ir tarnybinius šunis. Išvaikščioję dešimtis kilometrų pareigūnai kartu su artimaisiais nutraukė paieškas, nes neaptiko jokio dingusios moters pėdsako.

Po pusmečio smarkiai apiręs šios moters kūnas buvo aptiktas aukštomis pernykštėmis smilgomis apaugusioje laukymėje už Lėbartų miško.

Nors kūną buvo gerokai sudarkę miško žvėrys, ekspertai nustatė, kad moteris buvo nudurta. Kaltininkas nenustatytas iki šiol.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų