Diskusijos dėl Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos: siūloma išgirsti bendruomenės poziciją

Prasidėjusios diskusijos dėl Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) prijungimo vis nesibaigia. Siūlomi keli variantai – prisijungti prie Klaipėdos universiteto (KU) arba Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU).

Norint rasti optimalų sprendimą, vertėtų išgirsti visų pusių argumentus.

Susitikęs su minėtos mokyklos vadovybe Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sakė, kad prievolė mokyklai prie ko nors jungtis nėra visiškai suprantama ir priimtina.

"Sprendimai priimami ne Klaipėdoje, o Vilniuje – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje. Tai iš jų varpinės išeinanti optimizacija. LAJM numatyta prievolė būti prijungtai. Prasideda diskusija, prie ko? Viena galimybių, kuri skambėjo viešai, jungtis su KU, kuris yra jūrinis, turintis specialistų, tam tikrų studijų programų ir, be jokios abejonės, ambicijų ir amunicijos. Kita galimybė – VGTU, kuriame ruošiami specialistai visoms transporto rūšims – vandens, oro, žemės transportui", – teigė meras.

Tačiau keliamas ir kitas svarbus klausimas – kokia LAJM bendruomenės, VGTU ir KU atstovų pozicija?

Linkiu ministerijai Vilniuje išgirsti bendruomenės, kurią tai tiesiogiai palies, poziciją.

LAJM bendruomenė, anot V. Grubliausko, yra rimtai nusiteikusi.

"Esu subtilioje situacijoje, viena vertus, esu KU tarybos pirmininkas, dar ir Klaipėdos meras, bet į šį susitikimą atėjau kaip klaipėdietis, puikiai žinantis jūreivystės mokyklos istoriją, žinantis jos svarbą miestui. Tad, sakyčiau, kad bendruomenės nuomonę gerbti privalu. Susitikti su bendruomene ir savo argumentus dėstyti tiek VGTU, tiek KU būtų ne tik korektiška, bet ir būtina. Kiek girdėjau, VGTU atstovai jau buvo susitikę, išdėstė savo argumentus. Dabar KU eilė", – tikino Klaipėdos vadovas.

Meras pažadėjo, kad, kai nuvažiuos į KU tarybos posėdį, siūlys rektoriui neatidėliotinai susitikti su LAJM bendruomene ir pasikalbėti, kad būtų ieškomas sprendimas per diskusiją ir susitarimą.

"Linkiu ministerijai Vilniuje išgirsti bendruomenės, kurią tai tiesiogiai palies, poziciją", – palinkėjo V. Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas jus sustabdys ?

Kas jus sustabdys ? portretas
Lansbergliberbersubin sutve pratijo Lietuvos Zvejybos laivyna,Lietuvos juru prekybos lasivyna,prichatizuotas Klaipedos uostas su visa teritorija ir dar jiems maza ... reikia praryti jureivystes mokykla.

Senelis ir anūkės

 Senelis ir anūkės  portretas
Jungimas su Vilniaus tech universitetu padės tik administarcijai išlaikyti etatus. Niekas negalvoja apie studentus ir kitus dalykus. Daug negerų dalykų dabar yra viduje, susidorojama su kitokią nuomonę turinčiais. Studentų grupės nebesurenkamos, niekas nekalba apie didžiules problemas. Bet koks jungimas neišgelbės, jeigu taip bus ir toliau valdoma

Jeigu

Jeigu  portretas
jungti, tai tik prie Klaipėdos universiteto !
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių