Domisi klaipėdiečių pozicija: paskelbė apklausą dėl geležinkelio

Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė gyventojų apklausą "Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?" Šia apklausa iki spalio pabaigos tikimasi išsiaiškinti klaipėdiečių poziciją: ar jie sutinka, kad geležinkelis būtų plečiamas mažinant pajūrio mišką.

Klaipėdos vadovai, siekdami išsaugoti Girulių mišką, dar liepos pabaigoje Vyriausybei teikė siūlymą keisti birželio 22 d. nutarimą "Dėl transeuropinio IX B transporto koridoriaus Klaipėdos geležinkelio mazgo dalies susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios".

Jei šis projektas būtų įgyvendintas, dėl planuojamos infrastruktūros plėtros Girulių miške galbūt tektų iškirsti nuo 30 iki 50 hektarų miško.

Tiek Vyriausybė, tiek "Lietuvos geležinkeliai" nepareiškė pozicijos, ar į miesto reikalavimus bus atsižvelgta, todėl dalies Klaipėdos politikų iniciatyva buvo paskelbta gyventojų apklausa.

Tai papiktino klaipėdiečius, kurie jau ne vieną mėnesį dėl to reiškia pretenzijas aukščiausiai šalies valdžiai.

Savo ruožtu savivaldybė parengė planą, kaip išvengti nepageidaujamų geležinkelio plėtros padarinių miestui.

"Naujame projekte sudėti aiškūs saugikliai, užtikrinsiantys, kad Girulių miškas paliestas nebus. Tikiuosi, kad Vyriausybė supras klaipėdiečių rūpestį ir nepabijos miško apsaugos įtvirtinti ir savo nutarime, kurio projektą mes pateiksime. Parengtas planas turi iš esmės eliminuoti geležinkelio triukšmo ir taršos poveikį miestui. Ši gana retai naudojama savivaldos teisė inicijuoti LRV nutarimo projektą turėtų būti vertinama kaip tvirta ir aiški Klaipėdos miesto pozicija, tiesiogine to žodžio prasme ginant ir saugant miesto "žaliuosius plaučius", – liepos pabaigoje tikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Praėjus daugiau nei dviem mėnesiams, jokių permainų neįvyko.

Tiek Vyriausybė, tiek "Lietuvos geležinkeliai" nepareiškė pozicijos, ar į miesto reikalavimus bus atsižvelgta, todėl dalies Klaipėdos politikų iniciatyva buvo paskelbta gyventojų apklausa "Ar pritariate, kad Melnragės–Girulių miške būtų plečiamas Pauosčio geležinkelio kelynas?"

Apklausoje, kurioje yra šis vienintelis klausimas, klaipėdiečiai gali dalyvauti iki spalio 31 d. tiek internetu, tiek ir gyvai.

"Šios apklausos tikslas yra gyventojų įtrauktis į miestui ir visuomenei svarbių klausimų sprendimą", – teigė Klaipėdos miesto tarybos sekretorius Modestas Vitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ole

ole portretas
uosto kroviniu mazeja o je nori plesti gelezinkeli, matit reikia isisavinti budzetiniu pinigu, vel svogeriai pjaus budzeta

Roman

Roman portretas
Jo ir senamiesti reikia susprogdinti, tiek vietos uzima, tiek daugiabuciu galima butu pastatyti...

Velniop ta melnrage

Velniop ta melnrage portretas
Melnrage reiketu iskelti ir tenai giliavandeni uosta padaryti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių