Pereiti į pagrindinį turinį

Doviliškiai kovoja dėl miško (video)

2009-02-20 09:00
Doviliškiai kovoja dėl miško (video)
Doviliškiai kovoja dėl miško (video) / Vytauto Liaudanskio nuotr. Iškirs: A.Šulcas už valstybės mišką kovojantiems gyventojams pasiūlė kreiptis į prokuratūrą.

Dovilų gyventojai spaudžia valdžią neleisti sunaikinti Baičių miško ir iškirtus medžius jame iškasti smėlio karjerą.

"Mūsų tikslas – nutraukti šią beprotybę. Tai tas pats, kaip sudeginti savo namus ir tuo metu grožėtis kaip šviesu", – Klaipėdos apskrities viršininko pavaduotojui Artūrui Šulcui savo pasipiktinimą išsakė Dovilų bendruomenės atstovas Vytautas Švanys.

Gyventojai nerimauja, kad valstybiniame miške trys bendrovės – "Hidrostatyba", "Alvetos karjerai" bei "Baltijos karjerai" – pageidauja iškasti devynių hektarų smėlio karjerus.

"Miškas mus maitina, kai kuriems jis ir pragyvenimui tarnauja. Žmonės žiemą malkų pasirenka, vasarą – uogos, grybai. Galų gale čia miškas, kaip parkas. O štai miškininkai jį vadina vos ketvirtos kategorijos, esą tinkamu iškirsti", – apskrities viršininko pavaduotojui aiškino žmonės.

Pasitarime dalyvavęs Klaipėdos regiono Aplinkos apsaugos departamento vadovas Andrius Kairys gyventojus tikino, kad tiesiausias būdas pasiekti savo tikslų – ieškoti užtarimo Klaipėdos rajono savivaldybėje.

"Jei taryba nuspręstų neleisti kasti karjerų, būtų pats paprasčiausias būdas, nes formaliai įstatymas leidžia užsiimti tokia ūkine veikla net ir valstybinėje žemėje", – aiškino aplinkosaugininkas. Departamentas dar nėra išdavęs jokių leidimų darbams, tebevyksta poveikio aplinkai vertinimo ataskaitų rengimas.

Išklausęs visas suinteresuotas puses apskrities viršininko pavaduotojas A.Šulcas gyventojams priminė galimybę kreiptis į prokuratūrą.

"Turiu prisipažinti, kad mano gyslomis teka žalias kraujas, todėl suprantu gyventojų siekį išsaugoti mišką. Tačiau ginant viešąjį interesą yra galimybė kreiptis į prokuratūrą. Tik kol procesas nėra pajudėjęs iš esmės, kažin ar ji įžvelgs šioje situacijoje nusikaltimo sudėtį", – sakė A.Šulcas.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų