Dragūnų batalione nauji šauktiniai

  • Teksto dydis:

2019 m. spalio 1-ąją dieną Klaipėdos mieste į Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalioną, nuolatinei pradinei privalomajai karo tarnybai (NPPKT) devyniems mėnesiams, atvyksta virš 500 jaunuolių. Šauktinių tarpe – 18-a merginų.

Jaunuoliai devynis mėnesius batalione mokysis individualių ir kolektyvinių kario įgūdžių, įgis karines specialybes.

Pirmąją atvykimo į Dragūnų batalioną dieną naujokai gaus uniformas ir ekipuotę, susipažins su daliniu ir įsikurs kareivinėse. Pagal mokymų planą, pirmąsias aštuonias savaites šauktiniai dalyvaus baziniame kario kurse, kurio metu kariai lankys teorines paskaitas, mokysis rikiuotės ir karinio statuto, karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis.

Vėliau prasidės specialistų rengimas – kariai bus suskirstyti į šaulius, kulkosvaidininkus, granatsvaidininkus, minosvaidininkus, žvalgus ir kt. Kursui pasibaigus, kariams bus įteikti sertifikatai. Kolektyvinio rengimo metu, naudodamiesi bazinių bei specialistų rengimo kursų metu įgytomis žiniomis, kariai pradės mokytis veikti tam tikro padalinio sudėtyje, o vėliau ir būrio sudėtyje. Visų užduočių vykdymas grindžiamos kario vertybėmis: patriotizmu, ištikimybe, pasiaukojimu, sąžiningumu, drąsa, pagarba, garbe, principingumu.

Visų užduočių vykdymas grindžiamos kario vertybėmis: patriotizmu, ištikimybe, pasiaukojimu, sąžiningumu, drąsa, pagarba, garbe, principingumu.

Spalio 18 d. NPPKT kariai Klaipėdos universiteto miestelyje duos Kario priesaiką Lietuvos Respublikai. Priesaikos ceremoniją bus kviečiami stebėti karių artimieji, draugai, klaipėdiečiai, ir miesto svečiai.

Lietuvos kariuomenė kviečia ir toliau vaikinus ir merginas savo noru prisijungti prie nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atliekančių karo prievolininkų. Sausį paskelbus karo prievolininkų sąrašus, į jį nepatekę vaikinai, taip pat ir merginos nuo 18 iki 38 metų ir toliau gali teikti prašymus savo noru atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą.

Jie įgyja teisę pasirinkti norimą tarnybos vietą, tarnybos pradžios datą ir gauti 30 proc. didesnes kaupiamąsias išmokas., t.y. priklausomai nuo tarnyboje pasiektų rezultatų, galės sukaupti daugiau nei 3000 eurų. Pirmumo prašymus gali teikti ir patekusieji į šaukiamųjų sąrašus. Į jų pageidaujamas tarnybos vietas bus stengiamasi atsižvelgti, o kaupiamosios išmokos jiems bus didesnės 15 procentų, o labai gerai įvertinus tarnybą išmokos suma siekia per 2800 eurų.

Visų regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių ir poskyrių kontaktus galima rasti interneto svetainėje: www.karys.lt. Taip pat visą informaciją apie tarnybą Lietuvos kariuomenėje galite gauti paskambinę nemokama konsultavimo linija 8 800 12340.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, nebenori jankiai į kitas šalis vykt kaip patrankų mėsa, durnesnių už save ieško...

>ananistas

>ananistas portretas
Isgrauzk, fufaike. :)

Anonimas

Anonimas portretas
kiek mesos surankiojo is kaimu. Idiotu dar yra Lietuvoj gatavu pastipti uz burzuju privoktus milijonus ir Amerikos dermokratija. Zasinu tevai dirba uz minimuma, o seneliams po 150 Euru pensijos menesiui. Kareivuk, jeigu tu saudysi savo tevus spausk ,,raudona,,. Jeigu atejus X val saudysi burzujus- spausk ,,zalia,,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių