Dragūnų pulko karių misija Irake: mūsų vyrai – saugūs

Misija karo zonoje Irake – iššūkis, tekęs keliems Dragūnų bataliono, dislokuoto Klaipėdoje, kariams. Lietuvos kariuomenės atstovai tikina – baimintis nereikia, mūsų vyrai – saugūs.

Pastaruoju metu Irake buvo 15 Lietuvos karių. Jie į šią šalį išvyko praėjusių metų liepą.

Du Lietuvos kariai NATO mokymo misijoje Irake atlieka štabo instruktorių funkcijas, kiti septyni yra ryšininkai, jie dirba su perdislokuojamų ryšių informacinių sistemų moduliu.

Dar šeši vyrai dirba su JAV karine misija "Įgimtas ryžtas", jie Danijos kontingento sudėtyje vykdo Irako karių mokymus.

Kiek bendravome su perkeltais kariais, ten viskas ramu.

Į Kuveitą perkelti devyni kariai, kiti šeši tebėra Irake.

Šeši kariai, kurie buvo apšaudytoje Al Asado bazėje Irake, į Kuveitą perkelti ketvirtadienį. Mokymo misijos yra laikinai sustabdytos, kai tik situacija leis, jie bus sugrąžinti į savo bazę ir tęs užduoties vykdymą.

Didžioji dalis iš šešių perkeltųjų yra Klaipėdoje dislokuoto Dragūnų pulko kariai, jie dalyvauja JAV vadovaujamoje koalicijoje. Šių vyrų asmenybės neatskleidžiamos, saugant ne tik juos pačius, bet ir jų šeimų narius.

"Kiek bendravome su perkeltais kariais, ten viskas ramu. Jie įsikūrę bazėje, gyvena ir laukia. Ten – ne vien tik mūsų kariai, ir latviai, ir estai, ir patys danai. Kai NATO vadovybė priims sprendimą atnaujinti Irako kariuomenės mokymo procesą, grįš ir toliau tęs misiją", – tikino Gynybos štabo atstovas spaudai kapitonas Andrius Dilda.

Dar trys mūsų kariai iš Irako išvyko keliomis dienomis anksčiau iš kitos bazės Bagdade, vykdančios kitą operaciją.

Irake liko dar šeši mūsų kariai. Jie yra Bagdade NATO mokymo misijoje ir užtikrina ryšį su kitomis vadavietėmis bei NATO štabais. Kapitonas A.Dilda tikino, kad šie vyrai yra likę saugioje bazėje.

Lietuvos kariuomenės vadovybė stebi pasaulio žiniasklaidos pranešimų informaciją apie situaciją.

Visų mūsų karių misijos turėjo baigtis iki sausio pabaigos, tačiau dabar, sustabdžius mokymus, kuriuos vykdo mūsų vyrai, rotacijos nevyksta, tad neaišku, ar šio mėnesio pabaigoje visi lietuviai grįš namo.

Tiesa, juos pakeisiantys Irake kariai yra pasiruošę išvykti. Vos tik bus duotas leidimas pasikeisti, šis procesas įvyks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
sekmes,sveikatos

Istorijos Mokytoja

Istorijos  Mokytoja portretas
Jei mes TEN nekariausim šiandien ------ muslimai kariaus ČIA 2050 metais .

Anonimas

Anonimas portretas
Kartais ir tarnai žūsta vietoj ponų..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių