Dramos teatrą priglaus Žvejų rūmai

Klaipėdos dramos teatras dar mažiausiai trejus metus glausis Žvejų rūmuose. Tačiau nuo šiol spektakliai bus rodomi pagrindinėje scenoje.

Šiandien Socialinių reikalų komitete svarstyta, ar leisti Klaipėdos dramos teatrui trejus metus naudotis pagrindine Žvejų rūmų sale, scena ir balkonu.

Žvejų rūmų ir teatro administracija sutarė, kuriomis dienomis aktoriai galėtų repetuoti ir rodyti spektaklius, sudarė grafiką, kurį dar turi patvirtinti miesto taryba.

Numatyta, jog Klaipėdos dramos teatras į Žvejų rūmuose rodomus spektaklius klaipėdiečius galėtų kviesti kiekvieno mėnesio pirmąją ir trečiąją savaitę ketvirtadieniais ir penktadieniais, o antrąją ir ketvirtąją savaitę - šeštadieniais ir sekmadieniais. Repeticijos galėtų būti rengiamos kiekvieną dieną.

Klaipėdos dramos teatrui pagrindinėje Žvejų rūmų salėje ir scenoje per mėnesį bus galima parodyti iki 10 spektaklių ir surengti iki 20 repeticijų.

„Tokiu miesto tarybos sprendimu, kuriuo bus patvirtintas grafikas, parodome dėmesį ir Dramos teatrui, ir Žvejų rūmams. Abi šios įstaigos miestui yra svarbios, todėl smagu, kad rado sprendimą, kaip pasidalinti vienu stogu“, - džiaugėsi Turto ir privatizavimo skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Klaipėdos dramos teatro administracija sutinka sumokėti ir faktines patalpų eksploatavimo išlaidas. Ji savivaldybę taip pat informavo, jog kitais metais iš valstybės biudžeto bus skirta 250 tūkst. litų, už kuriuos bus galima pagerinti Žvejų rūmų patalpas ir jas pritaikyti teatro poreikiams.

Teatro aikštėje esantis Klaipėdos dramos teatras buvo uždarytas 2007 metų vasarį, nes pastatas pripažintas avariniu. Jį uždarius tikėtasi, kad iki 2013 metų pastatas bus rekonstruotas ir aktoriai vėl galės grįžti į savo namus. Tačiau rekonstrukcijos darbai įstrigo dėl finansavimo.

Nors jau yra parengtas rekonstrukcijos techninis projektas, gautas leidimas atlikti statybų darbus, tačiau kitais metais jiems bus kirta vos keli milijonai litų, nors reikėtų 18 mln. litų.

Skaičiuojama, kad iš viso teatro pastato rekonstrukcija gali kainuoti apie 60 mln. litų.


Šiame straipsnyje: klaipėdos dramos teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių