Dramos teatras neteko stogo

Statybininkai aktyviai pluša, kad dalis Dramos teatro pastato būtų sulyginta su žeme.

Pastatą rekonstruojantys bendrovės „Pamario restauratorius“ darbininkai jau nuardė tos dalies, kuri bus nugriauta, stogą.

Netrukus bus pradėtos ardyti ir sienos. Sykiu darbai vyksta ir po žeme.

Darbininkai gilina istorinės pastato dalies pamatus nuo danės upės pusės. Planuojama polius įleisti į keturių metrų gylį, kad pastatai dėl nestabilaus grunto nesmegtų.

Technika burzgia ir Dramos teatro viduje. Čia jau išardyta scena, o jos vietoje kasama gilesnė duobė, kad būtų galima įleisti modernesnę ir didesnę naują sceną.

„Buvau nuėjęs apžiūrėti teatro pastato ir kažkaip liūdna pasidarė. Visur išrausta, stogas nuardytas. Bet reikia džiaugtis, kad rekonstrukcija pagaliau prasidėjo. Sakoma, kad kai kurmiai gerai išrausia ir išpurena žemę, būna geras derlius. Manau, kad taip bus ir su teatru. Statybininkai dabar paraus, o paskui viskas bus gerai“, - savo įspūdžiais dalijosi Dramos teatro vadovas Gediminas Pranckūnas.

Dramos teatro rekonstrukcijos pirmasis etapas, kurį G.Pranckūnas vadina plytiniu,  turi būti baigtas iki 2014 metų. Statybos darbai kainuos apie 21 mln. litų.

Vėliau bus perkama nauja scena, apšvietimo įranga, žiūrovų salei reikalingi baldai ir įranga.

Viso Dramos teatro rekonstrukcijos projekto vertė siekia apie 60 mln. litų. 


Šiame straipsnyje: dramos teatro rekonstrukcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių