„Draugystė“ - lyg bestseleris

„Draugystė“ - lyg bestseleris

Konservatoriai, negavę Premjero Algirdo Brazausko galvos, pradėjo Ministrui Pirmininkui sukinėti kojas.

Baigėsi Premjero ir premjerienės „Draugystės“ kriminalinis vertinimas ir prasidėjo politinis.

Jurgis Razma, paskaitęs dešimtadalį bylos, iškasė, kad Kristina Brazauskienė, dar būdama neįregistravusi ryšių su A.Brazausku, turėjo beribį „Lukoil Baltija“ vadovo Ivano Paleičiko ir jo žmonos Birutės Paleičikienės pasitikėjimą. Jie kažkodėl patikėjo būsimajai K.Brazauskienei atstovauti bendrovei „Vaizga“, kai aukcione buvo parduodamos valstybei likusios 34 proc. „Draugystės“ akcijų.

Būsimoji K.Brazauskienė nebuvo nei „Vaizgos“ darbuotoja, nei akcininkė. Ji kaip paprasta verslininkė padarė paslaugą bičiuliams - nunešė dokumentus į aukcioną, ir „Draugystės“ privatizavimas 2000-aisiais tuo baigėsi.

Per tais pačiais metais vykusius Seimo rinkimus „Vaizga“ dosniai parėmė socialdemokratinę koaliciją. Tuomet 100 tūkst. litų „Vaizga“ skyrė Lietuvos demokratinei darbo partijai ir dar 150 tūkst. - Lietuvos socialdemokratų partijai.

Taip, matyt, buvo atsiskaityta už dokumentų nešiojimą.

Dabar Konservatorių frakcijos skaitytojai darbo dienomis vaikščios į prokuratūrą. Jie skaitys po dešimtadalį bylos medžiagos ir iki vasario vidurio turės tautai pikantiškų naujienų.

Įdomu, kuo pradžiugins tautą kitas bylos skaitytojas?

Jei ne tautą, tai nors Prezidentą Valdą Adamkų, kuriam prokuratūros tyrimas dėl Premjero žmonos verslo skaidrumo neatsakė į viešai iškeltus klausimus.

Prokurorai išsaugojo Premjero kriminalinę nekaltybę. Nuo politinio pasmerkimo galėtų apginti tik Seimo dauguma.

Tačiau pasiduoti komisijai dar ne laikas. Pirma reikia sužinoti, kokius kozirius savo rankose spaudžia konservatoriai.

Be to, Brazauskų „Draugystės“ istorija, nors ir romantiškai paslaptinga, bet ji nėra Lotynų Amerikos televizijos serialas. Tik jie tautai neatsibosta. O vietinės paslaptys galų gale įvaro vėžį.

Praeis geras pusmetis ir paprastas Lietuvos pilietis, gatvėje paklaustas, ką žino apie Kristiną ir „Draugystę“, atsakys, kad tai veikėja iš televizijos filmo „Tadas Blinda“, kuri norėjo draugauti su pagrindiniu serialo herojumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių