Dviem „Maximos“ darbuotojoms Klaipėdos parduotuvėse patvirtintas koronavirusas

Dviems skirtingose parduotuvėse Klaipėdoje dirbusioms „Maximos“ darbuotojoms sekmadienį nustatytas koronavirusas, prekybos tinklas praneša dezinfekavęs patalpas.

Kaip pranešė bendrovė, koronavirusas nustatytas Klaipėdos prekybos centre „Banginis“ esančios „Maximos XXX“ parduotuvės kepyklos darbuotojai bei Sportininkų gatvėje esančios „Maximos“ valytojai.

Kepyklos darbuotojai tyrimas atliktas balandžio 10 dieną, parduotuvės kepykloje ji dirbo iki balandžio 6 dienos.

Šiuo metu prekybos tinklas nurodo neturįs žinių, kad daugiau Klaipėdoje, Šilutės plente, esančios parduotuvės darbuotojų jaustų virusui būdingus simptomus.

Visi „Maximos“ prekybos tinklo darbuotojai, kaip nurodoma bendrovės pranešime, kiekvieną rytą prieš pradedant darbą ir vėliau dienos metu matuojasi temperatūrą. Jeigu jie jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose.

„Ši darbuotoja parduotuvės kepykloje dirbo balandžio 3, 4 ir 5 dienomis. Balandžio 6 dienos ryte atėjus darbuotojai į darbą, paaiškėjo, kad ji turi temperatūros, todėl nebuvo leista dirbti ir perduota informacija dėl tolesnių veiksmų“, – sako „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Pasak prekybos tinklo atstovės, gavus teigiamą atsakymą dėl koronaviruso, iš karto buvo išsiaiškinta, kad kepyklos darbuotoja turėjo kontaktą su šešiais darbuotojais: keturiais iš savo cecho ir dar dvejomis sveriamų prekių skyrių pardavėjomis.

Šie darbuotojai nedelsiant buvo informuoti ir nuo balandžio 13 dienos bus saviizoliacijoje. Jų kontaktai perduoti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos skyriui.

„Norime pabrėžti, kad mūsų kepyklos yra dezinfekuojamos po kiekvieno gamybos proceso. Visi darbuotojai dėvi apsaugines kaukes, pirštines ir kepures – jiems yra suteiktos būtinos priemonės. Parduotuvių paviršiai taip pat kasdien dažnai dezinfekuojami“, – teigia E. Dapkienė.

Dar vienas Covid-19 infekcijos atvejis sekmadienį nustatytas kitos Klaipėdos „Maximos“ parduotuvės (Sportininkų g. 18) valytojai.

Ši darbuotoja jau nuo kovo 17 dienos turi nedarbingumą.

„Nepaisant to, kad darbuotoja nedirba daugiau nei tris savaites, po teigiamo koronaviruso testo parduotuvėje bus papildomai atlikta pilna patalpų dezinfekcija. Kiti šios parduotuvės darbuotojai, prekybos tinklo duomenimis, jaučiasi gerai, jiems saviizoliacija nerekomenduojama“, – nurodo bendrovė.

Pasak E. Dapkienės, įvertinant prekybos darbuotojų darbo svarbą ir rizikas šiuo metu, „būtų galima priimti sprendimą, kad prekybos sektoriuje dirbančius žmones, kaip ir medikus, pirmumo teise tirtų dėl koronaviruso“.

„Tokiu būdu net ir kilus mažiausiam įtarimui, galėtumėme užsitikrinti saugią veiklą“, – pabrėžia E. Dapkienė.

Prekybos tinklas nurodo jau nuo vasario pabaigos besilaikantis griežtesnių higienos reikalavimų: dažniau dezinfekuojami paviršiai, vežimėliai ir krepšeliai dezinfekuojami po kiekvieno naudojimo, ribojami klientų srautai, klientai prie įėjimų gali dezinfekuoti rankas ir naudotis vienkartinėmis pirštinėmis, parduotuvėje saugų atstumą prie kasų ir prekystalių klientams žymi specialios linijos.

„Visi darbuotojai dirba su visomis privalomomis apsaugos priemonėmis: kaukėmis, vienkartinėmis pirštinėmis, specialiais veido skydeliais, kasose įrengtos stiklo užkardos“, – pažymima „Maximos“ pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akyla akis

Akyla akis portretas
Įdomu kokia situacija po šaldytuvais, kas ten darosi greičiausiai gyvena arba gyvens korona. Taip pat po visais kitais šaldytuvais prekybos salėje esančiais, po duonos stalazais,skyriuose už spintelių. Pamainos viršininkei Alma K. Vienodai kad pirkėjams skirtos prekės paguli ant š. O paskui pirkite. Pati dalyvavo naktiniame darbe, bet nesivargina sutvarkyti. Skaudžių parduotuvės vietų sutvarkyti,matyt pagalvojo dzin. Ponia Alma K. Gal jums ir dzin o kaip mums pirkėjams ne tas pats. Tikėdami kuruojancio regonio galia manom kad viskas bus sutvarkyta minėtoje parduotuvėje. Einu šioje parduotuvėje lyg plonu ledų, nes žinau, kad labai nesaugu. Ponia Alma K. Sukelia nereikalingus konfliktus su firmos žmonėmis. Tol kol jūs dirbsite padėsime prižiūrėti parduotuvės veidą, laukiame gerų rezultatų.

Akyla akis

Akyla akis portretas
Maximos“ prekybos tinkle nuo vasario pabaigos laikomasi griežtesnių higienos reikalavimų: dažniau dezinfekuojami paviršiai, vežimėliai ir krepšeliai dezinfekuojami po kiekvieno naudojimo, ribojami klientų srautai, klientai prie įėjimų gali dezinfekuoti rankas ir naudotis vienkartinėmis pirštinėmis, parduotuvėje saugų atstumą prie kasų ir prekystalių klientams žymi specialios linijos. Visi darbuotojai dirba su visomis privalomomis apsaugos priemonės: kaukėmis, vienkartinėmis pirštinėmis, specialiais veido skydeliais, kasose įrengtos stiklo užkardos. „Maximos“ prekybos tinklo darbuotojai kiekvieną rytą prieš pradedant darbą matuojasi temperatūrą. Temperatūra papildomai matuojama ir dienos metu. Jeigu jie jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, tuomet jų prašoma likti namuose. Toliau kalbama apie Liepojos g 10 Klaipėdoje maximos parduotuvę. Prašau pasidomėti minėtos parduotuvės sanitariniu stoviu. Patikrinti minėtos parduotuvės prekybos salėje esančiais daržovių šaldytuvais.

Normalioj

Normalioj portretas
Valstybėje Gautų tūkstantinės kompensacijas Pas mus pasakys gražioje formoje Eik Na.........ui !!!! Europos subinej gyvenam !
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

  • Netoli Kaštonų gatvės gyventojai vis veisia šiukšlynus
    Netoli Kaštonų gatvės gyventojai vis veisia šiukšlynus

    Netoli Kaštonų gatvės atsirado savavališkas sąvartynas, tarp šiukšlių – senos padangos ir net sofa. Atokesnėse vietose tyčia paliktas atliekas pareigingi gyventojai surenka patys, tačiau norint pašalinti stambias...

  • Klaipėdoje kruizinis laivas pasitiktas sningant
    Klaipėdoje kruizinis laivas pasitiktas sningant

    Šių metų pirmąjį keleivinį laivą su prancūzų turistais Klaipėda pasitiko žiemiškai. Šiemet į mūsų uostą planuoja atvykti 53 kruiziniai laineriai – daugiau nei pernai, ketinama sulaukti iki 70 tūkst. turistų. Sugrįžt...

    1
  • Kas balsuos referendume?
    Kas balsuos referendume?

    Jau dabar prognozuojama, kad balsuojant referendume dėl dvigubos pilietybės gali būti pasiektas antirekordas. Rinkėjai nepatenkinti ne tik informacijos stoka šiuo klausimu, bet ir neregėtu prezidento rinkiminės kampanijos vangumu. Žmonės pasigen...

    5
  • Uostamiestyje – akibrokštas: merginą nustebino pardavėjos pasiūlymas
    Uostamiestyje – akibrokštas: merginą nustebino pardavėjos pasiūlymas

    Kai kuriuose prekybos centruose aptarnavimas verčia linkėti permainų. Esą kai kurie parduotuvių darbuotojai su klientais bendrauja ne itin supratingai. Viename prekybos centre apsilankiusią klaipėdietę nustebino pardavėjos elgesys. Merginai papra&scar...

    3
  • Intriga darže – kažkas užkasinėja margučius?
    Intriga darže – kažkas užkasinėja margučius?

    Viena sodininkė sunerimo, kai kelerius metus iš eilės savo darže panašiu metu pradėjo rasti po užkastą velykinį kiaušinį. Margučius kažkas vis užkasa skirtingose sklypo vietose. Daržininkė klausė – gal kas nors jai link...

    2
  • Tarp daugiabučių Debreceno kvartale – nemalonus vaizdelis
    Tarp daugiabučių Debreceno kvartale – nemalonus vaizdelis

    Debreceno kvartale tarp daugiabučių namų esančioje žalioje pievoje – dar vienas šiukšlynas. Įvairias buitines atliekas iš perpildytų šiukšlių konteinerių veikiausiai išnešioja sparnuočiai, o kart...

    9
  • Metai po inauguracijos: Klaipėdos meras sudėliojo taškus
    Metai po inauguracijos: Klaipėdos meras sudėliojo taškus

    Po inauguracijos praėjus lygiai metams, Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus neslepia, kad per pirmuosius metus einant šias pareigas buvo visko – daug nuveikta miesto ir miestiečių labui, tačiau kai kurių projektų dėl jų neracionalumo teko ats...

    27
  • Pamario prakeiksmas: žuvininkystės ūkiai nebeapsigina nuo kormoranų
    Pamario prakeiksmas: žuvininkystės ūkiai nebeapsigina nuo kormoranų

    Kormoranai – pamario prakeiksmas. Žuvininkystės ūkis Kintuose nebeišmano, kaip atremti šių paukščių atakas. Kormoranai būriais puola į tvenkinius ir gvelbia ten auginamą žuvį, ypač mėgsta karpius. Žuvininkai sako i&scar...

    16
  • Dainų šventės šimtmečiui paminėti doviliškiai pasodino ąžuoliukus
    Dainų šventės šimtmečiui paminėti doviliškiai pasodino ąžuoliukus

    Dainų šventės šimtmečio progai paminėti doviliškiai savaitgalį sodino ąžuolus. Vienas ąžuoliukas buvo skirtas specialiai Dainų šventės paminėjimui, o kitus ąžuoliukus talkininkai sodino Dovilų centre pačių žmonių ...

  • Kariškius uostamiestyje autobusais veš nemokamai
    Kariškius uostamiestyje autobusais veš nemokamai

    Siūloma tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ konferencijos metu renginio dalyviams reguliaraus susisiekimo maršrutų autobusais važiuoti nemokamai. ...

    12
Daugiau straipsnių