Dviračių saugyklos Klaipėdoje – vis dar tuščios

Antrus metus Rumpiškės gatvės kvartale stovintys paviljonai dviračiams laikyti – vis dar tušti. Ne kartą norėję juos atverti mikrorajono žmonėms paviljonų administratoriai pakliuvo į brangymečio spąstus – spynas ir vaizdo stebėjimo kameras bandė nupirkti jau tris kartus.

Laiko dėvėtus rūbus

Pernai dienraštis "Klaipėda" rašė apie gyventojų susidomėjimą sukėlusius namelius, kurių paskirtis daugeliui buvo nežinoma. Klaipėdiečiai spėliojo, gal juose įsikurs daržovių pardavėjai arba bus teikiamos kokios nors paslaugos.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo vyriausioji patarėja Inga Kubilienė patikino, kad juodi statiniai vitrininiais langais atliks dviračių saugyklos funkciją, tačiau iki šiol šeši iš aštuonių tebėra tušti.

Viename laikinai laikomi Raudonojo Kryžiaus organizacijai teikiami labdarai dėvėti rūbai, kituose taip pat pastebimi kažkokie naudojimo požymiai.

Triskart nenupirko stovų

Paviljonus administruoti pavesta viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" darbuotojams.

Jos vadovas Andrius Samuilovas pripažino, kad klaipėdiečiai dar negali laikyti savo dviračių tam skirtuose nameliuose.

"Bet jau padarėme pusę namų darbų: žinome, kokios bus spynos ir kokios vaizdo stebėjimo kameros bus pakabintos. Tik dėl stovų problema – nepataikome į rinkos kainą. Turėdami tam tikrą pinigų sumą nesugebame nupirkti jų tiek, kiek norime. Šiemet bandysime pirkti trečią kartą", – atviravo A.Samuilovas.

Pagal viešųjų pirkimų taisykles, negalima tiesiog nagingam meistriukui užsakyti tokius gaminius.

Per rugsėjį tikimasi sumontuoti jau nupirktas spynas ir vaizdo kameras. Per tą laiką ketinama nupirkti stovus dviračiams, kuriuos būtų gerai ir sumontuoti.

"Per tą laiką, kol žiūrėjome, ką daryti ir bandėme pirkti, kitoje kvartalo pusėje buvo pastatyti dar du tokie paviljonai. Dar nežinau, kada kirpsime juostelę, bet link jos judame. Mačiau, kad keli nameliai jau naudojami ir labdarai sudėti, ir mini bendruomenės centrams. Pro langus matome, kad kažkoks gyvenimas vyksta. Matyt, laikinai suteiktas leidimas kažką daryti, bet ne laikyti dviračius. Kai viskas bus supirkta, tikėtina, laikini įnamiai bus išprašyti, – dalijosi viltimis A.Samuilovas. – Jeigu pavyks greitai užsakyti stovus, klausimas, kiek juos gamins ir kada atveš, per kiek laiko sumontuos. Labai tikiuosi, kad rugsėjį gali būti matomi pirmieji krapštymosi – įrengimo darbai. Tada krapštysime iki galo."

Be tinkamų slenksčių

Kol kas nežinia, kas žiemą valys šių statinių vidų, kaip vasarą juos vėdins ir prižiūrės langus. Statiniuose nėra ventiliacijos, viduje vasarą karšta, rasoja langai. Šaltuoju metu į vidų kartu su ratais keliaus ir purvas.

Dar viena problema – nė vienas šių paviljonų neturi tinkamo slenksčio arba panduso, kuriuo būtų galima įvežti dviračius. Jau du kartus bandyta kiekvienam šių namelių įrengti atskirą slenkstį, bet nesulaukta nė vieno pasiūlymo pagaminti tokius įrenginius.

"Pagal viešųjų pirkimų taisykles, negalima tiesiog nagingam meistriukui užsakyti tokius gaminius. Toks žmogus sukalti gal ir moka, bet pateikti pasiūlymo nesugeba arba turi daug kitų darbų, todėl tokie krapštymaisi jam nerūpi. Bandytume pradėti eksploataciją be pandusų. Jie yra būtini, bet ne pirmoje vietoje. Svarbiausia būtų įeiti vidun ir prie ko prirakinti dviratį, kad būtų saugu", – svarstė dviračių laikymo paviljonus administruosiančios įstaigos vadovas.

Skandinavijos šalyse, kur dviračiai yra gyvenimo kasdienybė, statomi atviri ir net daugiaaukščiai stovai. Klaipėdoje teks paruošti naudojimui tokius paviljonus, kokie jau yra pastatyti.


Šiame straipsnyje: dviračiaidviračių saugyklos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkodėl

Kažkodėl portretas
nei prokuratūra nei žmonės nemato vykdomos aiškios vagystės vidurį baltos dienos kai už ES ar LR biudžeto pinigus pastatyti objektai yra veltui atiduodami privatiems asmenims arba privačioms įmonėms. Taigi čia apvagiami mes visi!!!

Lauk iš kiemo su savo šuns būdom

Lauk iš kiemo su savo šuns būdom portretas
Prisitate savo gargaru kkt, svarbu isisavint europinigelius, uzeme zolynu vietas arba parkavimus ir dar langus kai kam uzstoja, r jie matai dar rinks kazkokius pinigus, ta nuosavybe turi pereit bendrijoms o ne kazkokiems kakadu lygio vadybininkams samuilovokatovams

Aš tai nikap

Aš tai nikap portretas
neatsipeikėju nuo Danės skvero juodu marmuriniu kaladėliu ir kitu ale pasėdėt žmogeliui skirtu dalyku katruos suoleliais nu nikap nepavadėnsi. Pasakyket munei durnai bobelei kur buvo valdžios smegenis kai palaimino tokias nesamones? Ar anie galvojo ka tik brongiau vėskas būtu?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių