Dviračių transporto plėtrai Klaipėdoje - trys nauji projektai

Klaipėdos savivaldybė, siekianti uostamiestyje plėtoti dviračių transportą, parengė tris naujus šios transporto rūšies plėtros projektus.

Regioninė galimybių studija „Vakarų krantas“ – pirmasis projektas, kurio tikslas - parengti ekonomiškai pagrįstą Klaipėdos regiono bevariklio, lengvojo, viešojo ir vandens transporto sistemos optimizavimo ir plėtros koncepciją.

Projekto įgyvendinimui (šiuo metu paskelbtas konkursas) yra gauta 500 tūkst. litų iš ES. Likę 15 proc. lėšų surinkta iš projekto partnerių, tarp kurių pagrindinis - Šilutės rajonas.

Antrasis projektas - „Dviračių takų plėtros tinklo sukūrimas Lietuvos ir Rusijos Federacijos pakrančių zonose“. Projekto įgyvendinimo metu bus parengti techniniai projektai dviračių ir pėsčiųjų takams trūkstamoje atkarpoje nuo Kauno gatvės iki Baltijos prospekto.

Trečiasis projektas - „Dviračių-pėsčiųjų tako dalies nuo Biržos tilto iki Klaipėdos gatvės tilto įrengimas Danės upės slėnio teritorijoje“, pagal kurį planuojama įrengti daugiau nei 7 km dviračių ir pėsčiųjų takų. Teigiama, jog pagrindinis šio projekto tikslas – gerinti ekologinę Klaipėdos miesto būklę bei plėtoti bevariklio transporto infrastruktūrą.

Šiuo metu jau yra parengtas dviračių-pėsčiųjų tako nuo Biržos tilto iki tilto Tauralaukyje įrengimo techninis projektas. Artimiausiu metu savivaldybė ketina skelbti konkursą dėl statybos darbų bei prasidėti projekto įgyvendinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

super

super portretas
Dėl Tauralaukio prijungimo.

arunas

arunas portretas
Tik takus renkit atskirai nuo pesciuju taku, o tai su mazais vaikiukais pavojinga vaikscioti...

idomu

idomu portretas
idomu ar projaktuotojai yra vaziave dviraciais, tokio projakto aptarime turi dalyvauti dviratininkai ir ne viena desimtis, o jeigu tokius projaktus svarsto panele Simonaviciute su savo partieciais tai rezultatas vel bus niekinis, bereikalo bus issvaistyti pinigai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių