Dvylika uostamiesčio įmonių prašo atleisti nuo mokesčių

Miesto politikams vėl bus siūloma suteikti nekilnojamojo turto mokesčio lengvatą už 2019 m. verslininkams, kurie Klaipėdos miesto istorinėse dalyse vykdo veiklą, susijusią su menu, dailiaisiais amatais, etnografiniais verslais ir skatinančią turizmą.

Dvylika įmonių – "Eurozona", "Retro knygos", "Klaipėdos žuvėdra", "Žaliasis drakonas", "Lonvita", "I.R. mados namai", "MIN-MAX", "Palvos viešbutis", "Šišioniškis", viešoji įstaiga "Kultūros centras Kūrybos gelmės", bendrovė "Bandužiai" ir Lino Jakumo įmonė – kreipėsi į savivaldybę, prašydamos suteikti nekilnojamojo turto mokesčio lengvatą.

Savivaldybė, išnagrinėjusi mokesčių mokėtojų pateiktus prašymus ir dokumentus, atlikusi faktiškai vykdomos veiklos patikrinimus, mano, kad tokia lengvata šioms įmonėms gali būti suteikta.

Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė informavo, kad minėtos įmonės neturi valstybinės žemės nuomos mokesčio įsiskolinimo ir kitų finansinių įsipareigojimų savivaldybės administracijai.

Nekilnojamojo turto lengvatos paprastai suteikiamos asmenims, vykdantiems veiklą, skatinančią turizmą, ir veiklą, susijusią su menu, dailiaisiais amatais, etnografiniais verslais, taip išjudinant Klaipėdos miesto istorinę dalį.

Jei Klaipėdos politikai palaimins sprendimą dėl nekilnojamojo turto mokesčio lengvatų, Klaipėdos miesto savivaldybė į biudžetą negaus 9,5 tūkst. eurų pajamų.

Tačiau yra ir teigiamų sprendimo priėmimo pasekmių – tai galimybė paremti senamiesčio verslininkus, kurie ypač nukentėjo dėl koronaviruso pandemijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
O kas mums lengvata suteiks, ka ahujelinot verslininkai!!!!! Kitiems nereikia tik jums

Anonimas

Anonimas portretas
vo PAGEREJO !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių