Pereiti į pagrindinį turinį

Džiazo festivalio žvaigždės – neįnoringos

2012-06-02 11:50
Džiazo festivalio žvaigždės – neįnoringos
Džiazo festivalio žvaigždės – neįnoringos / Vytauto Petriko nuotr.

Gyvybe vakar suspurdusi Klaipėdos širdis džiazo ritmu nepaliaus plakti ištisą savaitgalį. Šįvakar Pilies džiazo festivalis pasieks kulminaciją – Teatro aikštės scena akins ryškiausiomis žvaigždėmis, dėl kurių kai kurie gerbėjai nepabūgo įveikti šimtų kilometrų.

Kaip teko įsitikinti renginio vadovei Ingai Grubliauskienei, talentingi, tituluoti pasaulinio garso atlikėjai – kaip reta neįnoringi.

„Kas geria gazuotą vandenį, kas – negazuotą, kas mėgsta sultis. Daugiausia tai buitiniai, paprastai įgyvendinami pageidavimai, lakštingalų liežuvėlių pašteto niekas nereikalavo, – šmaikštavo I.Grubliauskienė. – Svarbiausia atlikėjams – puiki garso, apšvietimo kokybė, kad būtų suvežti visi instrumentai, kokių reikia.“

Pašnekovė pasakojo, jog į Klaipėdą atvykę bulgarų grupės „Akaga“ nariai, į sceną lipę jau vakar, džiaugėsi vėsiu oru, o šį vakarą pasirodysiantis kultinis Rusijos saksofonininkas Igoris Butmanas jau spėjo surengti repeticiją Kaune.

Šįvakar publika nekantraus išvysti ir unikalaus balso savininkę, buvusią Madonnos pritariančiąją vokalistę iš JAV Niki Haris, olandų džiazo virtuozę, saksofonininkę Candy Dulfer bei norvegų pučiamųjų instrumentų džiazo ansamblį „The Brazz Brothers“.

Kad ir kaip sustyguota Pilies džiazo festivalio komanda ir programa, netikėtumų išvengti nepavyko. Pakeliui į Klaipėdą pasimetė N.Haris lagaminas.

Viešniai teko skubiai paskolinti specialų „darbinį“ džemperį, kuriais dėvi renginio personalas.

„Buvo net nepatogu duoti tokį rūbą, dar kas būtų paprašęs pavalyti grindis ar išnešti šiukšles. O jai – viskas ok, puiku. Žinoma, galiausiai lagaminas atsirado, ačiū Dievui, kad skrido ne koncerto dieną. Kas galėjo pagalvoti, jog didžiausia problema būtų iškilusi su tamsiaodžiams skirta kosmetika, kuri, pasirodo, yra specifinė“, – pasakojo festivalio prezidentė.

Ketvirtadienį N.Haris spėjo sudalyvauti ir labdaros koncerte šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai paremti, kuris viešnią sužavėjo.

Tamsiais debesimis apniukęs dangus didelių vilčių neteiks visą savaitgalį. Tačiau festivalio organizatoriai įsitikinę, kad gero džiazo nesugadins ir prasčiausias oras.

„Žiūrėk nežiūrėjęs į tas prognozes, kiekvienais metais ruošiamės lietui, o jei nelis, labai tuo džiaugsimės“, – šypsojosi I.Grubliauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų