„Eglutės“ vaikai – patys judriausi

  • Teksto dydis:

Nuo vasario vidurio iki gegužės pabaigos ikimokyklinių įstaigų bendruomenės, vaikai su tėvais fiksavo savo pėsčiomis, dviračiais ar kitomis priemonėmis, išskyrus mechanines ir elektrines, įveiktus kilometrus pačių pasirinktomis mobiliosiomis programėlėmis, kūrė pasivaikščiojimo maršruto žemėlapį ir organizavo žygius "10 000 žingsnių yra vieni juokai".

Šiame "Judriausio darželio" konkurse dalyvavo 31 įstaiga – tai didžiausias skaičius per visą konkurso istoriją.

"Mūsų specialistai šiuo konkursu siekia ne tik nuosekliai formuoti fizinio aktyvumo įgūdžius vaikams, bet ir parodyti, koks svarbus vaidmuo formuojant juos tenka tėvams ir pedagogams. Tik fizinio aktyvumo pavyzdys, patrauklios fizinio aktyvumo formos gali užkrėsti mažuosius būti aktyvius", – mintimis dalijosi Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro vadovė Jūratė Grubliauskienė.

Konkurso komisija – Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro ir Klaipėdos "Rotary" klubo "Karalienė Luizė" atstovai atsakingai skaičiavo rezultatus ir išrinko nugalėtojus.

Pirmoji vieta atiteko Klaipėdos lopšeliui-darželiui "Eglutė", surinkusiam 44 288 km, jiems įteiktas konkurso rėmėjo įsteigtas prizas – 20 šiaurietiškojo ėjimo lazdų.

Antrąją vietą konkurse užėmė Klaipėdos lopšelis-darželis "Bangelė", surinkęs 37 680 km.

Konkurso rėmėjas šį darželį pradžiugino prizu – 28 gimnastiniais kamuoliais.

Trečia vieta atiteko Klaipėdos lopšeliui-darželiui "Pumpurėlis", kuris surinko 32 353 km ir buvo apdovanotas konkurso rėmėjo įsteigtu prizu – 3 komplektais plokščiapadystės prevencijos priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių