Pereiti į pagrindinį turinį

Elektra nezvimbs virš galvų

2010-02-22 05:01
Permainos: perkėlus elektros liniją, situacija pagerės mažiausiai 20 šeimų.
Permainos: perkėlus elektros liniją, situacija pagerės mažiausiai 20 šeimų. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Dovilų seniūnijoje esantis aukštos įtampos elektros perdavimo linijos Klaipėda–Sovetskas ruožas bus iškeltas. Tokią gerą žinią gyventojams, per kurių sklypus dar nuo sovietmečio driekiasi ši linija, pranešė „Lietuvos energija“.

Į bendrovę ir specialiojo plano rengėjus kreipėsi Dovilų seniūnė Nijolė Ilginienė, paprašiusi iš Baičių gyvenvietės iškelti senąją liniją ir sutapdinti ją su šalia gyvenvietės besidrieksiančia naująja.

Šiuo metu Vakarų Lietuva elektra aukšta įtampa aprūpinama per Latviją ir Kaliningrado sritį. Kaip tik ši linijos Klaipėda–Sovetskas dalis ir driekiasi per Baičių gyvenvietės žmonių namų valdas.

„Dabar linija yra prie pat gyvenamųjų namų, kerta gyventojų kiemus, daržus ir sodus. Žmonės nuo sovietmečio faktiškai gyvena po elektros laidais. Tad nusprendėme kartu su naujosios linijos statyba iškelti ir šią, senąją liniją, bei ją sudubliuoti su naująja“, – „Klaipėdai“ teigė „Lietuvos energijos“ technologijų direktorius Valdas Bancevičius.

Dovilų seniūnė N.Ilginienė teigė, kad žmonės jau seniai ieškojo galimybių, kaip iškelti senąjį linijos ruožą iš sklypų, o naujos linijos projektavimas – puiki proga tą padaryti.

„Pagerės gyvenimo sąlygos Baičių gyventojams. Seniūnaitė čia ir Joninių šventę lauke rengdavo, dabar galės švęsti ne po aukštos įtampos laidais“, – tvirtino N.Ilginienė.

Statant naująją elektros oro liniją bus iškelta apie 5 kilometrus senosios linijos Klaipėda–Sovetskas. Numatoma, kad papildomai „Lietuvos energijai“ tai kainuos apie 4,5 mln. litų.

„Lietuvos energija“ šiuo metu projektuoja naujos aukštos įtampos linijos – Klaipėda–Telšiai trasą. Šis strateginis objektas, stipriai padidinsiantis Žemaitijos ir Vakarų Lietuvos aprūpinimą elektros energija, bus pastatytas iki 2013 metų pabaigos.

Naujoji linija Klaipėdos rajone bus 36 kilometrų ilgio ir kirs 251 sklypą. Šiuo metu jau 55,8 proc. sklypų savininkų pasirašė servituto nustatymo dokumentus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų