Pereiti į pagrindinį turinį

Elektroninė registracija į darželius – su trikdžiais

2014-01-07 16:16
Tomo Raginos nuotr.

Nuo šių metų Klaipėdoje į darželius galima užsiregistruoti tik internetu. Elektroninė registracija jau sulaukė didelio populiarumo. Pirmosiomis dienomis neapsieita be nesklandumų – klaipėdiečiai iki raudonumo įkaitino savivaldybės darbuotojų telefonus.

Nuo 2014-ųjų Klaipėdoje įsigaliojo nauja tvarka – į darželius vaikai registruojami tik elektroniniu būdu. Uostamiestis pasekė Vilniaus ir Jonavos pavyzdžiu – tokia pati tvarka šiuose miestuose įvesta kiek anksčiau.

Klaipėdos savivaldybei naujoji registracijos sistema kainavo apie 30 tūkst. litų.

Ji buvo sukurta siekiant skaidrinti vaikų priėmimo į darželius procesą.

Elektroninės registracijos bandymai pradėti gruodžio pabaigoje, o nuo metų pradžios ši tvarka įsigaliojo ir darželiuose. Pildant popierinius prašymus užregistruoti vaikų nebegalima.

Elektroninės registracijos eigą prižiūrinti Klaipėdos savivaldybės Švietimo įstaigų administravimo poskyrio vyriausioji specialistė Laima Jakubėnaitė teigė, kad daugiausia besiregistruojančiųjų buvo per pirmąsias dvi dienas, kai buvo paleista bandomoji versija – gruodžio 19 ir 20 dienomis.

Šiuo metu internetu į darželius jau užregistruota apie 100 vaikų. „Nors ir yra didžiulė besiregistruojančiųjų apgultis, sistema kol kas veikia sklandžiai“, – tikino L.Jakubėnaitė.

Specialistė pripažino, kad vos pradėjusi veikti sistema vieną dieną strigo, tačiau nesklandumai buvo greitai pašalinti.

Pasitaiko ir tokių atvejų, kad į savivaldybę neprisiskambinę tėvai tiesiog ateina į specialistės kabinetą ir laukia, kol jiems bus suteikta konsultacija.

Dažniausia klaida, kurią daro tėvai, registruodami atžalas į darželius elektroniniu būdu, – neteisingai suvesti vaiko duomenys. Todėl sistema informuoja: „Jūsų vaikas neregistruotas“.

Tokiu atveju L.Jakubėnaitė ragino atidžiai patikrinti suvestus vaiko duomenis.

Visų tėvų, kurie vaikus į darželius buvo užregistravę iki šių metų pradžios, atžalų duomenys automatiškai buvo perkelti į elektroninę erdvę ir registruotis iš naujo nereikia.

„Sistema visu pajėgumu veikia dar tik kelias dienas, todėl nenorėčiau vertinti, ar joje dar reikėtų kažką pakeisti, ar ji yra pakankamai tobula“, – sakė L.Jakubėnaitė.

Tačiau ji pasidžiaugė, jog kol kas registracijos pradžia yra sėkmingesnė nei buvo Vilniuje, todėl tikimasi, kad ateityje procesas taps dar sklandesnis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų